tisdag, februari 03, 2009

Den gubben igen...

Det har varit tyst ett tag från skolministern.. Lugnt och lugnt, Ryssland gick in i Georgien och plötsligt vaknade både björnen och den gamle militären till liv. Jag har inget emot om Björklund diskuterar försvaret eftersom det ju ändå är där han har sin bakgrund. Däremot, som ni förstått nu, så gillar jag inte när han militäriserar skolan.. Idag förfasades han över att lärare "får stryk av elever". Det kan man ju iofs göra men det är lösningarna som är problemet. Lärarna ska få ge tillbaka, då blir allt grönt. Snälla jösses.. Den gamla kepsfrågan dyker upp som ett brev på posten och läraren ska ha pondus och auktoritet nog att knycka ungarnas mössor. Ordning och reda och grattis vilken framgång för skolutvecklingen. Ser fram emot dagen då vi inte diskuterar keps av eller på utan försöker se vilka kunskaper som behövs framöver och hur vi ska nå dit.. Missade Rektorsakademiens möte ikväll på Ullevi tyvärr men i reklamen hade de den här grymt bra reklamfilmen som på en dryg minut fångat mycket av grunden till relevant skola framöver..

3 kommentarer:

Kontorsråttan sa...

Ja, det var väl inte oväntat...att herr Ministern skulle hugga på den som en kobra. Keps av i raka led!

Lika lite oväntat var det ju att det "liberala" partiet Fp skulle komma med utspelet att det minsann, trots vad skolforskning säger, inte alls är bra att få lära sig matte eller något annat ämne på sitt modersmål.

Oväntat var det dock att herr Ministern gick ut så snabbt och hårt och tog de sina i örat och förbjöd dem att föreslå ett förbud!

Kanske finns det hopp ändå, på samma sätt som det kanske ändå finns hopp om vår och gröna fotbollsplaner...

och jag lovar att vara som en igel på dig om du blir Oslagbart elfsborgistisk och onyanserad!!!

Stefan Osla sa...

..just det, glömde att kommentera det där med matte på hemspråk.. GPs ledare sa ju t.o.m. ifrån.

bjorn sa...

Vad jag minns från det militära så var det ett himla tjat om man inte hade kepsen på sig...