måndag, december 12, 2005

tretton ungar i två timmar...

.. första barnkalaset med ALLA dagisbarnen inbjudna. Riddare-prinsesstema, och vi får naturligtvis skylla oss själva att det då kommer stridsberedda youngsters i full mundering, svärden med m.a.o. Och så dessa söta prinsessor.. De har fokus på könsroller på dagis, de har inte lyckats ännu... Fast en riddartös hade vi allt.

Efter en kaotisk inledning där riddarna visade sina muskler i både strupar och armar (vi samlade snabbt in svärden till vapenhuset) och där en prinsessa kände sig helt felplacerad och skrek efter mamma i högan sky (ingen räddande prins där) så var det dags för fika och tårta. Det lugnade sig lite och vi kunde förbereda hjältarna på att de snart skulle få träffa en snäll drake.. Minstingen i samlingen, han som satte sin meddragna pappa på att vakta utrustning i hallen (vapenhuset), tog härlig ton i hyllningssången till Lowe och utbringade det fyrfaldiga levet på ett utmärkt sätt.


Dags för Pelle och riddaren, inskannade bilder på datorn visade vi på väggen och det var en mysig stund faktiskt där alla barnen var med på noterna. Sedan hade de ju hört sagan naturligtvis men ändå..

Nu, draken, den snälla som dricker draksoda, som gömde sig uppe i bergsruinen.. För att träffa honom (jo, det var en honom) var församlingen tvingade att samla in ett tjogotal reflexer som strategiskt var placerade kring buskarna på gräsmatteplatån.. i ösregn.. glada barn blev sura men ändå glada och det hade faktiskt börjat mörkna lite när reflexerna lämnades som helig gåva till den snälle draken.. som sprutade eld.. tur att det regnade för det droppade oroväckande mycket brinnande papper i gräset.. jubel bland de tuffa riddarna, tårar bland de lite mer försiktiga riddarna, men slutet gott allting gott, draken kunde äntligen ge sin skatt till riddarna och prinsessorna och föräldrarna kunde hämta sina söner och döttrar som förhoppningsvis var rätt nöjda med dagen..

.. å i söndags var det kalas igen..

1 kommentar:

ADE-Tomas sa...

Tjena! Hittade hit via din profil gruppkontot för ADE:s som Kristoffer skapade. Tack för senast förresten! Trevlig Blogg. Sport, familjeliv, podcasts och pedagogik. Intressant blandning! Känner så igen mig i kalasbeskrivningen. Kul arr där med draken, kanske jag stjäl nångång. Annars har det varit mycket skattletning med mängder av ledtrådar, tävlingsmoment och kodknäckande på Oskars och Elins kalas (8/6år just nu) de senaste åren, Ris till egen rygg måste jag säga, eftersom man hela tiden vill toppa sig själv från förra året. Men kul är det också! Ha det!