fredag, december 09, 2005

Mycket nu..

Jag har hunnit med att bli musiker också, på riktigt, liksom musikproducent. Jag har spelat in en egen låt, sjöng på riktigt men resten skötte datorn, GarageBand tog tag i saken, så bara, pang på, funkloop på gitarren kopplat till trummor, så bara. Erik Gadd t.ex. kör programmet, skön kille Gadd, visade upp sig för entusiastiska musiklärare på Hvitfeldtska förra veckan. Inga kravaller den här gången men väl ovationer och bra reklam för GarageBandet. Trackslistan? Tja varför inte?
Fast bäst på Hvitfeldtsak var Daniel ändå, så filosofiskt jordnära och bra. I Lemshaga skulle jag gärna sätta mina barn i skolan. Lite svettigt att lämna på morgonen bara, trots ny fräck bil..
http://www.lemshaga.se
Det händer mycket nu. Jag var på ADE-möte i el Huvudstada igår, återigen ett bevis för att det behövs sådana som oss, som brinner och kämpar för den skolitiala revolutionen, som verkar på flera plan, som lobbar, kräver, handlar, frustar och beklagar oss. Film är en sådan arena, grymt sätt att arbeta vilket bevisades av några cineaster på plats, svårt bara för dem som saknar både kamera och redigeringsmöjligheter eller de som har kamerorna och redigeringsprogrammet men som inte har råd att packa CDn för tio tusen för att den ska passa i den standardiserade plattformen.. de gör det inte lätt för oss, teknikerna.. Kanske är iLife en lösning, känns så i varje fall. Blev placerad tillsammans med Peter Ale i en dubbelsäng på kvällen. OK att det var Elite Plaza
http://www.elite.se/frame.aspx?p=hotell.htm men så roligt som att dela säng ville varken jag eller Peter ha det, någon måtta på lärakännaövningarna får det ju vara menar jag. Peter hamnade på Stallmästargården http://www.stallmastaregarden.se/ stackarn.. Det var rätt synd om oss andra också, middag på AnnaKhan, fem indiska globar i Stockholm City och så denna recension
http://www.svd.se/dynamiskt/rec_krog/did_9026567.asp.
Som ni förstår var det en ganska jobbig kväll.. och vin fick vi också.. ;-) Tack!

Vaknade till Freivalds muntra nuna på TVn i morse. Ja jösses vilken kvinna.. Det skulle vara intressant att hoppa in i hennes resonemang med sig själv. Nu klagar hon på hur resebranschen och hur de hanterade tsunamiveckorna! Ja jösses.. snacka om självinsikt, Icewoman i kubik.. …och efter att ha tvingats se Maud förklara sitt egna centrala grepp att skälla solo på Laila och efter att återigen ha tvingats höra den militanta liberalen sveda av en salva ur sitt eget lilla ordning&redamantra flydde jag ner till frukostbuffén..

Det är alltid kul att komma till nya kreativa miljöer så som Broängen, liv, rörelse, arbete pågår, entusiasm i klassiska skollabyrintskorridorer och så vågar dom satsa, både på ny teknik och tankar. Jag prickade in dagen då kommundirektören skulle komma.. bara en sån sak.. Läckert att hamna i samma podradioprogram som en sådan potentat, blev intervjuad av Linus i nian och snart publiceras det nog på http://www.broangen.se
Så ska det se ut i skolan! Nå målen på annat sätt en det vanliga, itiala revolutionen rullar på..

Vilken revolution Den militanta liberalen vill få igång vågar jag inte ens tänka på, hoppas bara någon betygsätter den, undra om han får betyg av Lasse förresten, leva som man lär typ.. Okej det här med betyg och ordning och reda, vi kanske får ta den diskussionen nu, ”I want to give you my side of the case”, som Patrik Ekwall blygsamt säger..
Självklart ska vi ha ordning och reda i skolan!! Självklart! Frågan är bara vilken ordning och hur en sådan ordning ska se ut.
Självklart bör eleverna ha disciplin när de arbetar, frågan är bara vad det innebär.
Självklart måste eleverna få respons på det de gör i skolan, självklart måste föräldrarna vara med i barnen lärprocess, frågan är bara vilken typ av respons.
Självklart ska vi inte ha en flumskola, självklart ska vi vara tydliga med krav, frågan är bara vilka krav och, nu kommer poängen VILKET INNEHÅLL?? Vad ska våra barn kunna när de lämnar skolan? Till vilken verklighet kommer de? Vilka krav ställer den verkligheten? Hur ska skolan vara en del av den verkligheten? Och vad ska de egentligen lära sig?
När Den militante liberalen pratar om betyg tidigt, nationella prov, ordning och reda då svarar Baylinern med samma mynt men ingen av dem vågar prata om vad det egentligen handlar om.. Tillbaka till fabriken eller tillbaka till framtiden? Ska det vara så j—a svårt att välja..?

Traskade trippande tillbaka till Tumba centrum, tydligt tillfredsställd, troligtvis tänkandes trevliga tankar, tack till två Tumbatöser!! Träffade tinte Tarzan!

I morgon fyller Lowe 5 år, kalas med ALLA dagisbarn, hua, huka er.. och Björn ska spruta eld.. I går var fick han penicillin av doktorn för begynnande halsfluss, bättre idag igen, ordningen återställd i den oslagbara vardagen.. Skönt.

Den går som ett spjut bilen, för första gången i mitt liv känner jag mig riktigt intresserad och t.o.m. lite initierad (..nåja ska kanske inte överdriva men..) av/i bilen. Nu finns det ju dom som undrar hur vi kunde köpa en SUV i dessa tider med höga bensinpriser och med tanke på den eventuella skada dessa vidunder gör på miljön och jag kan bara svara ärligt att, fan, vi struntar i det! Den här gången kör vi på, dessutom dricker den inte mer än en V70 och väger ungefär lika mycket så det här försvarstalet kanske är helt onödigt. Å så är det ju backigt i Kvarnbyn.. Underbart att någon enda gång kunna göra så, bara köpa en bil så där, känns som om vi är värda det efter några svåra år..


Ingöländ igen, mardröm igen, seger igen! Vore något det att åka ner till Bratwûrstarna i sommar och se Anders Svenssons snurrfint..

Inga kommentarer: