söndag, januari 15, 2006

..nu börjar det nya LIVET.. Ni vet det efter jul fyllt med motion och sunt leverne utan godsaker. Skillnaden mellan dig och mig äratt jag kommer att lyckas. Vågar du slå vad? Ska sanningen fram så har jag inget vidare val. Ryggen. Värker. Strålar. Inte bra, men bättre. Förra helgen var det kris men sakta men säkert har Londons vårlika gator masserat bort det värsta av smärtan och i dag kunde jag t.o.m. jogga lite lätt. Och i morgon ska jag klä av mig för en karl! Bara en sån sak, en naprapat heter det visst..

Hur?
Sundare vardag, inget godis på veckorna, heller inga kakor.
Träning, träning och träning, jag ska stärka ryggen i styrkelokalen (med hopp om program från en kvinnlig sjukgymnast som jag också antagligen ska klä av mig inför..), löpsteget på gatorna och innebandyflåset i gympasalen. Och snart börjar korpen..

Har ni hört den förut? Som en dålig historia från Ljusnan, jag vet men det finns ju sådana med solsken..

Vågar du slå vad? Kanske utmana mig? Svara på bloggen..

-----------------------------------------------------------
London var det ja, You bett kan man säga..
http://www.bettshow.co.uk enorm mässa om IT i skolan. Klart vi ska vara där. Nästa år helst som föredargshållare där vi berättar om våra göteborgska bedrifter för grupper av pedagoger. Vi såg annars mest enskilda frälsare som förändrat det lilla klassrummet..?

Annars känns det nog som att vi måste sluta slå oss själva för bröstet, vårt koncept i GBG har varit bra men på det hela så halkar vi efter, blir omsprungna och i vår envisa övertygelse om att Smarta tavlor är dumma och innehållsprogram är elaka.. Det håller inte längre, låt oss utvärdera sk¤¤en, låt oss ta fram dess användning, låt oss ta nya steg, halleluja..

För då öppnar sig himlen och ängelns lena stämma förkunnar fred på jorden i en podcastingsändning i en öronsnäcka nära dig. Podcasting är len skär kärlek..

Har stora förhoppningar på podradiogänget.. vår tids FutureLab.

Har stora förhoppningar på ITpedagogutbildningsgänget.. vår tids Bredbandsbolag där framtidens skola formas rakt inne i Kålleland. Där finns skillnaden och det ska vi plocka fram.

Har stora förhoppningar på SMARTboradsgänget. Vår tids TV-pirater.


En favoritdryck: http://www.espresso.co.uk/ Kanske dags för oss?

Kan också konstatera att de brittiska tankarna om skolan och IT tycks gå mer åt vårt håll; collaboration, cross curriculum nämns, kreativitet och skapande.. huka dig du millitante liberal..


-----------------------------------------------------------

Lyckan kan vara enkel, lyckan kan vara billig, lyckan kan vara en begagnad lisebergskanindräkt från grannarna.. Inge fler dyra paket tomten..

-----------------------------------------------------------

Nu är vi anmälda.. stacken är stor men nålen finns där och stavas Paraguay i den berlinska juninatten. Självklart ska vi dit och ta bomullsmolnen hem för...

jag tror på ett fantastiskt idrottsår,

Zlatan cykelsparkar in 3-1 efter ett Svenssoninlägg med klacken i finalen mot Italien..
..sedan fortsätter Svensson att tapetsera Arenen med segrar och får Linderoth till hjälp som gumma på mitten under hösten eftersom Holmén blivit proffs i någon halvskum hollänsk (porr)klubb. OS blir en enorm succé där Nike (skönt namn) tar två fartguld och Persson ett i slalom.. André Murer eller vad han heter får sitt livs åk och vinner guld även han liksom en uppiggad Olofsson som av bara farten pepp(r)ar Ferry vars glädje över guldet färg(j)ar av sig på puckelpistarna som knäar sig till guld och på på köpet liv en annars förbryllande svag Brink som avgör femmilen och ser till att spritarna lossar på Örstighs farthållare och så har hon vunnit guld igen.

Notera att jag varken har nämnt curling eller hockey.. eller skridsko..

Glöm inte var du hörde det först..

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hmmm jag tycker i och för sig att det är optimistisk man skall vara, jag tror ju själv att det är vår när tomtarna är nedpackade och det skedde redan 27 december hemma hos mig, men jag ställer mig lite undrande till dina funderingar angående OS i Turin.

Nu kommer ett riktigt svenskt- beigt-jantelagsinlägg: Räcker det inte med att våra OS-resenärer överträffar sig själv; dvs är inte ett personligt rekord på tex skridsko ett godkänt resultat även om det inte är medalj?

Mina tips?
Guld; Anja (och ja, hon skall ha Jerringpriset!!!) och någon av sprintkillarna
Silver; vår nya skidskyttsfantom på damsidan (jag undrar vad det är tysken gör???)
Brons; kanske stolpe in mot Tjeckien för herrarna.
Fanbärare? Fredrik Nyberg om ålder och antal spel skall räknas, Anja om det handlar om mitt personliga val

Och, du; jag lovar att träna ryggen och bröstmusklerna på gymet...

Oslagbar sa...

Alltså, glöm det där tjafset om att det viktigaste inte är att vinna utan kämpa väl och prestera bra.. Inte på OS-nivå.. när Lowe spelar fotboll med sina femåriga kompisar DÅ kan man föra de argumenten men inte under ett OS..
..du har fortfarande kvar lite tomtar nere.. ;-)

Anonym sa...

Jag kan hålla med dig när det gäller överbetalda stjärnor som åker runt och kastar in puckar i egen bur mot blåbärsnationer som kämpar stolt för sitt land och faktiskt är nöjda med att delta i OS... Ett missat skott i sista stående är väl trots allt inte en katstrof för nationen i alla fall.

Nu någon kommentar om gårdagens gala...speedway?!?!?! Visst är han duktig, men jag säger ändå: HEJA ANJA!Richardsson kanske skall ta av hjulen på moppen byta dem mot medar och ställa upp i bob i OS, då kan han ju vara fanbärare också...

Nyfiken på mr Bloggs sysnpunkter på Svennis öden och äventyr i landet med världens mest nyanserade press.

När det gäller tomtarna så är de fint nedpackade i källaren, förutom en eller två som är kvar på loftet

Oslagbar sa...

Ett missat skott i stående är lika illa som ett i liggande...