torsdag, juli 27, 2006

Livet!

Klockan är halv tolv på kvällen, 22 grader, sitter ute på altanen i skenet av några levande ljus, Itunes spelar sommarens bästa låt Young folks, den tropiska värmen består och livet på en pinne känns tämligen behagligt. Pilsner och enbärspåse under läppen, vill helst inte lägga mig. Asså sicken sommar! Hemma efter några härliga vänliga dagar i Ramsvik med krabbrace, båtbad och gaisfiske. Cykel med Lo, bad i Stensjön, tjugo hopp från bryggan och sedan middag hos Gust med föräldrar. Livet! Om inte det är växthuseffekten som gett oss sommaren 2006 så kommer vi att prata länge om detta. Såg sena Rapport och de lovade nu att värmen var över. Det kommer att bli kallare, 20-25 grader bara.. vilka perspektiv.. 20-25 grader låter som rena istiden helt plötsligt och i värsta fall så blir det några regnskurar vilket skulle kunna innebära att gräsmattan behöver klippas för första gången sedan midsommar KATASTROF! Bryan Adams får skriva om sången. Och två veckor kvar av semestern..

Det är intressant med väderperspektivt, några fina dagar och man kan inte tänka sig att det skulle kunna bli sämre väder, packade exempelvis inte med mig någon långärmad tröja till Bohuslän för inte ska det behövas och hur blir man egentligen nöjd? 20 grader lika med istid, 30 grader lika med afrikansk torka och hela huset blir en kamin. Det ultimata?

3-0 och kross mot Hammarby, livet i gult och svart. För hur länge? Det blir alltid gladfotboll mot söderbröderna, it takes two for tango och är det något de båda lagen är bra på så är det att lira fotboll. Och då är Elfsborg bäst på arenan och Bajen på söder. så brukar det vara. Den stora prövningen är mot gnetgängen. Kan vi vinna på Ga Ullevi mot Gais och Blåvitt? Poäng mot Kalmar på skansen? Det finns onekligen några hinder kvar även om det i år finns en anda som lovar mera, den medvetenhet och ett självförtoende som skulle kunna innebära framgång men som guling vet man att det kan vända lika fort.. Satsningen är dock helt rätt, Jon Jönsson är ett kanonförvärv och hörrni, vet ni egentligen vilket fynd som utan stora rubriker hämtats från Bröndby? 19 år och redan varit med i danska ligan, målskytt dessutom. Denni Avdic! Spelar bättre än han pratar hoppas vi.. Och Ilola har förlängt, kanske seriens bäste spelare.. Någon som saknar pannbanden?

Försöker förstå Palestina/Gaza/Libanonkriget men måste erkänna att jag fortfarande inte riktigt begriper varför Israel får bomba så förbannat. Människors liv är vatten värt medan det tydligen pågår diplomati från väst. Läste om Usas vapenexport till Israel som i tysthet intensifieras och i Saudi och Syrien börjar det koka.. Det är inte så att terror ska främjas och visst ska Israel få ha sin stat men till vilket pris? Du som förstår får gärna förklara.. och vad tycker Persson? Det är val gosse, visa dig!

Livet är kontraster, här sitter vi i vår sommarsurf och njuter när bomberna faller över medmänniskorna i mellanöstern och i Turin kan stackars Zlatan tvingas bli kvar i Juve med den enligt experterna låga lönen på 15 miljoner. Vad är verkligt? Vad är viktigt? Livet är där det händer och vi tar in det vi vill ta in, till vilket pris? I´m not stupid sjunger Pet shop boys och i höst frå vi äntligen en såpa om ett dansband från Sunne..

Inga kommentarer: