torsdag, juli 20, 2006

Lång het sommar är det..

..men i hetaste laget var det när den pyrande syntetiska kudden i garderoben så när höll på att sätta hela farsans stuga i brand. Visst kände vi tidigt att det luktade konstigt vid mulltoan men stadsmänniskor som vi är så kunde den doften ju vara vad som helst och kopplingen till brand kändes långsökt. MEN som tur var så öppnade frun garderoben och avslöjade branden, i grevens tid ska tilläggas, och endast ett sturskt, oslagbart, brandmannamässigt ingripande hindrade stugan från att fungera som försenad valborgsbål. När den lokala deltidskåren dök upp i sin röda slangbil var väl faran över men det kändes bra att få riktiga yrkesmän på plats. Sverige är fantastiskt, på en kvart hade dessa unga män lämnat sin vardag hemma för att slänga sig till stationen, på med tunga kläder och hjälm för att sedan ackompanjerade av sirenens ljudmatta ta sig till den lilla stugan vid sjön. Bra jobbat!

Lärdom från brand:Det SKA inte lukta annorlunda, inte ens på dass.
Man SKA inte ha en glödlampa lös i en garderob utan kåpa.
Man SKA inte ha garderoben överfull.
Man SKA ha brandvarnare, även i en stuga..

Barnen då? Tja spännande var det ju och jag tror inte riktigt de förstod hur nära det var, herre jösses, de sov i rummet intill.. Men på kvällen ville Lo gärna sova hos mor och far..

Barnen ja, dessa guldklimpar! Lo visar nya sexårssidor och skriker högt vid förlust i fotbollsmatchen, vilket händer ibland om man möter en tre år äldre kusin. Li charmar halva Heden genom att sjunga Zlatanlåten för full hals längs läktarlångsidan på Heden 1. Söta är de.. även om Li fick för sig härom dagen att pappa hade fått en stor mage!! Vet inte hur jag ska tackla det riktigt.. hon känner ju inte till vadet om fem minus men resultatet kan t.o.m. en treåring alltså se.. till hösten mina vänner, till hösten..

Öis någon? Dick Lastar vi för den förlusten och Börjessoneffekten låter nog vänta på sig till Superettan..

Såg istället Elfsborgs 18-åringar på Kviberg, intressant, mycket talang och spännande att se hur laget är format precis som A-laget, det var en Augustsson i mittförvaret, en Holmén på mitten och en Lasse Nilsson-kopia på topp. En Anders Svensson saknades dock men det såg bra ut.

Sen kvittering mot Djurgården känns helt rätt!

Läser Lena Sundström nu! Vill ha Moore! Hon är vass den tjejen och med kraft, ironi och Mooralisk spets så skriver hon skiten ur hela avregleringen av elmarknaden som ju skulle revolutionera marknaden och ge oss konsumenter valfrihet och prisras. I h-e heller, priserna har gått upp 100% och el är kanske inte det sexigaste man kan välja, jag (och Lena) menar, el är ju el oavsett om det kommer från Sydkraft eller Elon.. Och under tiden hovar Sydkrafts VD in miljoner i bonus.. Och under tiden växer klyftan i samhället för det är ganska många som inte betalar i tid och då släcks de ut. Och gå inte i strid mot elbolagen får du släcks du ute. Och lita inte på sossarna för de skulle till varje pris strida för en reglerad elmarknad men i Ko-Bildthandel så blev det Persson som reglade av.. Intressant läsning! Just nu gäller det det svenska spritmonopolet som förebild för Europa. Så var det ett tag innan öllobbyn i Bryssel tog över och vi vet ju alla åt vilket håll vi går trots överbevis för hur skadlig alkoholen är. Intressant som sagt även om alkofrågan kanske inte är det jag själv brinner för, lite dansk öl i sommarhettan slinker ju ner.. Men läs Lena, hon är bra, en wallraffande svensk Michael M.

Kan inte påstå att jag begriper palestina-israel-libanonfrågan riktigt men visst känns en kidnappning av två soldater som ett ganska tunt skäl för att förstöra ett helt land? Speciellet som det är grupper inom landet som är de onda fast Bush och EU verkar ju tycka det är helt ok att bomba skiten ur Libanon bara det görs inom en vecka.. Det är inte bara sunt förnuft som styr den konflikten men som sagt, who am I to blame.. vi nordbor fattar inte riktigt vad det handlar om tror jag..

Folkpartiet har ju annars ett gyllene tillfälle nu att testa sin liberala politik. De svenskar som ju nu lämnar Libanon är ju inga Johanssons precis så varför kan inte Lejonborg ta med sig Rojas dit och köra sina språktest på de som vill hoppa på båten!? Klarar de provet så kan de gå ombord, har de icke godkänt så är det bara att vända, jag menar, de ska ju ändå få åka hem lite senare och då kan de ju stanna och göra läxan med en gång (för det är ju ett annan liberal hjärtefråga..)

Zi zå där va Zidane! Du var min hjälte men med den franska skallen förstörde du allt.. ;-(

3 kommentarer:

Anonym sa...

Först några franska perspektiv på Oslagbars senaste blogg:

Zidane fick sin avstängning och böter. Byter böterna mot att skriva lite autografer och trixa lite med bollen tillsammans med utsatta barn, allt under överinseende av Fifa. Och sedan betalar han lite också. Men han är fortfarande lite hjälte; rubrikerna när domen kom handlade lika mycket om att han fick Materazzi avstängd ( och som jag fattat det innebär det att Materazzi inte spelar i kvalmatchen mot just Fr till em...). Hjälte eller inte - jag håller med Oslagbar - glorian föll väl för alltid...

Lite mer hjältestatus tycker jag allt att Frankrike har när det gälller Libanonfrågan. Chiracs uttalade undran om det är så att Israel vill utplåna Libanon är ju i alla fall ett litet ifrågasättande. Själv tycker jag väl att Israel har passerat fler gränser än de till grannländerna (Libanon, Palestina och Syrien - Golanhöjderna)nämligen anständighetens. Detta innebär inte att det på något sätt är OK att ta soldater till fånga eller klä sig med bomber på markandsplatser eller skjuta rakter!

I övrigt från fransk media så här i semestertider... ja att man ska ta det lugnt på vägen och i solen, att barnen inte skall hålla på med studierna inför kommande skolår hela tiden - de har ju trots allt lite sommarlov.

Även tidigare har bloggarna handlat en del om antingen ELler och alla val vi kan göra. Det är allt en djungel. Efter att ha varit ständigt trogen det trygga folkhemssverige när det gäller såväl telefon som el har jag nu gjort de där valen och bytt telebolag och nu kanske även elbolag. Vad dyker då upp? Jo ett val som såväl skall ge mig billigare elkostnader och skänka mig lite sinnesfrid genom att avkastningen i bolaget går till välgörande ändamål; en klassisk vinna-vinna situation: mer pengar i kassan (eller snarare - inte skall jag luras av staten) och samtidigt - lite bättre samvete och en slant till Rädda Barnen...Eller????

Sådär - några sommarbetraktelser och slutligen en undran: är det bra eller dåligt att hjälten Larsson matat gamarna på sin sista pressträff i blågul dräkt? Bättre att bara mata gamarna (eller är det änder och ankor) i den svenska pressplaskdammen??? Saknad? Jag tror nog att ungdomlig hunger och motivation är så oerhört mycket bättre än trött proffsrutin i massor så fram med Elmander eller någon annan vass ungtupp

Oslagbar sa...

Zzzidane och Palestina hör lite ihop om än långsökt. Det handlar om en heder som vi inte riktigt begriper. Han fick utstå glåpord om sin familj och det fick inte ske ostaffat. Sedan att det var tio minuter kvar av en VM-final OCH en enastående karriär spelade liksom ingen roll. Det offrades för hedern..

Den där godelhistorien verkar ju vara rena tramset.. eller?

Larsson gjorde fel i att gå till allsvenskan. Det är för tufft där för att varva ner. Trots blåvit irlandsfiasko så är allsvenska trots allt ingen miljö där Henke kan gå in och dominera, speciellt inte ur form både till spel och mod. Han skulle naturligtvis stannat ELLER varvat ner på riktigt. Vad gäller ungtuppar så har du helt rätt. Frågan är bara om Elmander är rätt gubbe, ge LAsse Nilsson lite mer pasta så att benen inte ser ut som spagetti, ge Rosenberg självförtroende, försvenska någon av alla kalmaritiska brassar, ge Berglund en slickepinne att springa efter.. där har vi goa gubbar för framtiden men för guds skull, låt Johnsson orientera ifred på Djurgården..

Oslagbar sa...

ostraffat..