torsdag, november 16, 2006

F ö r f ä r l i g t

Genomled en förfärlig konferens igår på Pedagogen och det värsta är att jag ska dit idag igen.. huga.. IT i lärarutbildning är ett huvudtema.
De är för goa där, först föreläser någon på sedvanligt akademiskt vis, sedan har de kommit på snilleblixten att några av de andra föreläsarna ska ställa frågor efteråt varpå dessa tjommar lägger ut orden i tio-femton minuter så att inte en jeppe vet var det var de frågade från början.. Så fortsätter det och de har sin lilla klubb där framme och vi vanliga dödliga tittar på. Nu kommer det värsta.. minglet.. börjar en och en halv timme EFTER avslutat seminarium för att föreläsarna ska ha en sittning inför morgondagen!! Vi andra ska m.a.o. rulla tummarna en stund för att sedan få vara med och kanske kanske t.o.m. kunna röra vid ngn av föreläsarna (som f.ö. presenteras under flera minuter så att alla ska kunna få hela CV:t). Tur att man har humor.. ;-)

Allvarligt talat så kommer man aldrig vidare om man inte försöker närma sig den faktiska, verksamma, pulserande skolan. Det är ett problem att den akademiska världen så mycket lever i sin egen bubbla, inget nytt problem men ett problem och nu med IT så finns ju alla förutsättningar att närma sig världen men då väljer man att under två dagar enbart ägna sig åt det som händer inom den egna världen, visserligen höjdare från Holland och så men ändå inom den egna världen. Synd! Det lustiga huset där verksamheten och forskningen möts känns bara mer och mer nödvändigt.

I ärlighetens namn ska sägas att jag precis lyssnat på en kvinna från Universitetet i Bristol och DÄR händer det saker, det var intressant, i Storbritannien väljer man från myndighetshåll att tvinga ut teknik, kanske inte rätt väg för oss men intressant..

Andra saker som förundrar mig just nu:

  • Ljungbergs astma..
  • En krönika i dagens City där krönikören tyckte att Frölundas spelare skulle ha lön efter prestation. Inte så konstigt kanske men hon (krönikören alltså) tyckte att lönen skulle börja på 100.000kr i månaden eftersom "de har familj att försörjra" och inte kan börja hur lågt som helst. Med 100.000 kr skulle jag kunna försörja hela kvarteret hemma, det är konstigt när vissa ska ha egna verkligheter..
  • En helt annan sak som jag tänkt onödigt mycket på, såg på sportspegeln ett reportage om en ung brynästalang, kommer inte ihåg vad han heter men grejen är att han älskade att lyssna på musik, spelade musik hemma och sjöng ofta i omklädningsrummet, det må väl vara hänt MEN i reportaget satte han på en skiva på stereon AV MÄRKET UNITED!! Herre jösses, en musikälskare som har en stereo från Maxi, som om bilälskaren skulle köpa en Lada... Humor i vardagsförpackning, dessutom smörmusik..
  • The Magic Numbers, att de kan vara så bra igen..

6 kommentarer:

Gunilla sa...

Ja jag fick nog igår.Varför inte ett möte mellan professorer-lärare-lärarutbildare med fokus på vad man kan göra. Om målgruppen var lärarutbildare - varför inte en diskussion med dessa?
Stackars dig som varit där en dag till - vi har fått en ny massagestol till enheten....

LGB sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
LGB sa...

Ljungbergs förklaring är go..han hade ätit en olämplig ost på fotbollsgalan..ha ..ha
Höll på att spricka på konferensen dag 1..var tvungen att gå hem ..stod inte ut längre...ack så akademiskt.. så verklighetsfrånvänt

oslagbar sa...

Det hänger på poängen.. :-)

Kontorsråttan sa...

Kan det inte vara så att akademins företrädare inte vet hur man närmar sig verkligheten? De kanske tror att de är nära den - och DÅ är det illa.

Måste inte alla aktörer försöka dra sitt strå till stacken? Eller kanske kan vi tipsa Björklund om det där i England - att TVINGA passar väl bra in i hans vokabulär.

Hade faktiskt tänkt att tipsa hans talskrivare (det kanske bara är i Vita Huset på TV som de har sådana?) om att årets julklapp till chefen borde vara en synonymordbok. Det måste väl finnas andra ord än slappt, ordning, reda, hårdare tag, lägstadielärare, omdömen och fortbildning


Och just det - fortbildning skall det ju heta nu och det lutar väl åt att universitetet får rätt mycket stålar för att förmedla lite mer kunskap till lärarna som de sedan kan förmedla till eleverna...Akademin jublar???? Fler floder åt eleverna!

Massagestol? Varför denna trend?

Av ost kan man visst få huvudvärk - en gammal Havarti i kylen är inte att leka med

Och 100 000 för att spela hockey? Kankse dags att leta upp "allmänhetens åkning" och börja öva!

Oslagbar sa...

V hinner inte massera varandra nu för tiden och då kan ju stolen göra det åt oss..

Det är bara killar som tjänar pengar på hockey, könsrollerna du vet men öva på vetja´..