söndag, december 09, 2007

Sicken helg alltså..

Fredag kväll..
Som vanligt en höjdpunkt på veckan att bänka sig framför burken. Finalen!

Nej jag tänker inte på Idolfinalen där f.ö. Amanda till slut blev ganska pinsam.. Hörde bara den s.k. vinnarlåten som i sig var en katastrof men där var det ganska tydligt att tösen inte kan sjunga, men visst, hin är cool och ser spännande ut och Håkan Hellström kan ju heller inte sjunga och Sid Vicious var ju inte direkt ren i vare sig toner eller vener så..

Jag menar naturligtvis The Wire! Överlägset bäst på TV. En fantastisk serie som bara blev tre klasser bättre när man började följa barnen.. Vilka utsikter har ungarna i västra Baltimore? Inte längre än till hörnet! Skolan agerar i en helt annan värld än barnen och förbereder för tester som saknar helt relevans. Vi fick följa några barn. Michael var kanske den som stod starkast av dem och i hand kamp att rädda lillebrorsan från sin knarkande fader valde han att själv bli... mördare i knarkkriget. Starkt och gripande och ett slag djupt i arslet mot skolan i det förlovade landet men framförallt mot hela det amerikanska samhället. Vi följer barnen, lärarna, socialarbetarna men också knarkkungarnas vardag samt då naturligtvis också polisen som på ett avskalat sätt visas upp i all prakt, duktiga kriminalare är vingklipta av politiken som lever ett helt eget liv. Fantastisk serie!!
Lördag:
Kalas!
Lo börjar bli stor, sju ljus på marsipanbandybollen! Sjuplusfyra ungar över högt och lågt i huset och efter att ha avstyrt både svärdfighter och brottningsmatcher gav vi oss iväg till gympasalen och se där, en succé! Det funkade utmärkt! Fick ta fram lite lärartakter för att hålla björklundsk ordning på de små liven men det ingår ju i föräldrarollen! :-)

Söndag!
Fotbollsträning!
Sedan goda vänner på besök hela dagen. Glögg, pepparkaksbak, Stilton på pepparkaka, hemmagjord julgröt, Oppgårds fantastiska julöl.
Det går ingen nöd på mig..

I morgon London på rekarresa...

Inga kommentarer: