måndag, november 28, 2005

Böta, bil och Johan

Allvarligt talat, har alltid gillat det här med språkutveckling och nya ord, det berikar och gör tillvaron intressant. Men en del ord önskar man att man aldrig hade hört. Verbet böta är ett sådant. Jag borde naturligtvis ha vetat vad böta är redan innan artikeln i GP men det var ärligt talat en nyhet för mig. Böta = att bötfälla någon, läs unga gangsterwannabes bötfäller skolkompisar för att de "gjort något" som de inte borde, exempelvis "golat" eller varför inte bara tittat lite konstigt åt en speciell person. Tydligen är detta vanligt i flera stadsdelar i Göteborg och de som blir drabbade kan få punga ut med tusentals kronor till utpressarna. Helt sjukt naturligtvis och ett underkännande av hela tanken med ett demokratiskt samhälle med ett rättsväsende. Tänk om uppfinnesrikedomen som finns bland dessa unga, både i handling och verbalt kunde kanaliseras rätt!! Vi måste hjälpa till med det, vi vanliga hederliga trygga tråkiga svenssonsossesamhällesbyggare.. Som det är nu blir många kanaler kanyler för utsatta förortsungar medan hela världen tittar på..

Alltså det finns så mycket elände i vardagen, kul då att man kan pigga upp ibland! Som genom att köpa en ny bil. En sådan där miljöovänlig rackare som är så snygg och cool och fräck att t.o.m. en säkerhetspraktiker som min vackra fru faller direkt och bortser från att baksätet faktiskt är något trängre än i dagen salig Passat och bensinen antagligen blir dyrare i dubbel bemärkelse.. En
http://www.bilexa.se/outlander.htm helt enkelt..

Dagens femåringar alltså.. Lowe står och skypar med polaren Jakob via bärbara datorer i köket. Åh denna tekniska utveckling, var är vi på väg?! Kanske hit:
http://mikrodatorn.idg.se/ArticlePages/200511/16/20051116003421_MD/20051116003421_MD.dbp.asp
Snacka om coolt!


Nytt vardagligt program, Lowe och Lina ska lägga sig och har svårt att välja bok.. Och vem är egentligen Johan??

Vem Erik Gadd är vet jag, träffar honom i morgon..

God natt!

Inga kommentarer: