onsdag, juni 21, 2006

Se där, ett inlägg på SVT-debatten..

"Erkänner att jag missat alla svenska träningar och har därför inte full koll på form och annat MEN, det är ganska tydligt att Källström har sin egen betygsskala, eller snarare Svensson har sin.. Hade Svensson varit lika medioker som Kim var mot England första 45 så hade de sk experterna spottat av ilska och krävt att Svensson skulle kastas ut ur Tyskland. Hetsen mot AS har varit enorm och uppsjåsandet av Kim likaså. Faktum är att t.o.m. Roland Andersson idag i TV uttryckte att Kim var helt fel i första halvlek vilket fick Malin Svedberg (!!!) att inställsamt nicka!! Kim rättade till det i andra och var med i matchen igen. Ingen krävde vad jag hörde att Svensson skulle in..

Poängen är inte att hacka på Kim, självklart är det bra att han gjorde bättre ifrån sig i andra och om fyra år så kan han vara en VM-kung, men idag är debatten både onyanserad och felaktig.. Sveriges mittmitt är inte av Gerrard/Lampard-kvalitet, oavsett om spelaren heter Svensson eller Källström eller Andersson eller Linderoth, bara att inse.."

1 kommentar:

Anonym sa...

och så kan man ju undra lite vilken skala som Henke bedöms efter? Barcelonaskalan???? Han har väl inte direkt rosat vm med sina prestationer, eller? fast han har ju spelat i Barcelona....

Vad tror vi nu om Tyskland? Linderoth mot Ballack? Volvo mot BMW? Volvo är ju alltid ett säkert kort, men BMW gör alltid ont för andra bilmärken att gå i klinch med...

Kommer tyskarna att känna krav eller stöd från publiken? och kommer svenskarna att vara lika rädda för Klose och gänget som de var för Rooney?

Ska vi spela defensivt (hu vad trist det kan bli då) 4-5-1 med Henke på topp (även om jag tycker att Allbäck sprang mer och bättre)? I så fall kanske det är ett mittfält med Ljungberg (lite snabba ben kan väl vi våga oss på??), Linderoth, Andersson och Jonsson och Källström/Svensson (jag föredar ju Källström, men Svensson funkar nog också, de kan ju springa en halvlek var...)

eller skall vi våga oss på att spela 4-4-2 med lite offensiv? För friskt vågat - hälften vunnet? Och anfall är bästa försvar? Fotbollsspelare vill göra mål och när man vill något gör mand et oftast lite bättre än saker man inte ritkgit vill- fast det är ju viktigare att skapa chanser än att sätta dem enligt vissa blågula ledare...

Men om JAG får bestämma (i VM är vi väl alla förbundskaptener och experter hela tiden) så blir försvaret då detsamma men mitt mittfält består då av Ljungberg, Linderoth, Källström och Svensson (en vänster skytt och högerskytt) och i anfallet ser jag gärna Allbäck och Henke (om inte Zlatan är frisk för då kan lika gärna han spela jämte Allbäck).

Resultatet? Mellberg knäar in den i någon av burarna i minut 89...