söndag, oktober 01, 2006

Publikmagnet

Trelleborg! det var ju roligt..

Ser fram emot höjdarmatchen Häcken - Trelleborg till hösten, eller varför inte BP - Trelleborg.. Publikrekord att se fram emot.

5 kommentarer:

Kontorsråttan sa...

En fråga bara

Hur många var det som kom och tittade på Elfsborg för något år sedan, när de kämpade för att etablera sig i allsvenskan?

Vad är det som säger att inte Trelleborg eller BP kan lyckas med det som IFE nu gör; att etablera sig, kämpa om guldet (vågar man säga så? Fjärilar i magen och gelé i knäna)ch utmanar de gamla elefanterna på ett kaxigt sätt?

Alltid är det väl någon som helt onyanserat anser att det älskade laget spelar bra och förtjänar platsen i allsvenskan. Det gäller väl Trelleborg, Öster, ÖIS, BP och Häcken (eller inte Häcken - vem älskar dem?)

Kan det vara så att Oslagbars ironidrypande kommentar enbart har att göra med personligt tycke och smak????

Jag tror fortfarande på Helsingborg!!! AIK har sprungit sig trötta och Elfsborg fattar att de nästan lyckas och då blir det jobbigt...

When the going gets..... sållas agnarna från vetet

Oslagbar sa...

Elfsborg har fler åskådare på träning än vad Trelleborg har i en avgörande match i superettan..

Elfsborg lockar fler åskådare på bortaplan, det handlar delvis om att de nu är ett topplag, det handlar också om en tradition, Elfsborg är lite vad brynäs är i hockeyn.. Lag med tradition lockar i allsvenskan, Norrköping, Degerfors, Örebro.. Lag utan tradition gör det inte, så enkelt är det..
Sedan kan man tycka att det är synd..

Kontorsråttan sa...

Sedan när, blev Oslagbar en slav under traditionen? Inte skall vi väl kapitulera för gamla traditioner och säga; synd det är ingen idé att låta andra lag än de gamla traditionella försöka? Då kan vi ju lika gärna ha en stängd liga....

Och jag hoppas verkligen att denna traditionstyngda inställning inte smittar av sig på ditt andra proffessionella område - skolan. Skall vi då kapitulera för traditionens makt där också? Det har ju i och för sig Bill och Bull och Elake Måns redan gjort med tal om mer betyg, hårdare tag, ordningsomdömen och selektion så tidigt som möjligt...

Nä! Våga utmana traditionella tankar och lösningar!

Oslagbar sa...

Inte slav jag, publiken slav ja! Assyriska hade förutsättningar, de var nya och fräscha tycker jag men Trelleborg, allvarligt talat, Vångavallen och polska tomburkar utan pant..

Klart man ska utmana traditionens tankar men i fotbollssammanhang ger jag mer för maratontabellen än Panos-Ljungskile.

Är det inte du som förespråkar gräs framför plast? DÄR min vän, där får tradition ge sig mot väder och sunt förnuft!

Kontorsråttan sa...

Ja köper argumenten om gräset eller konstgräset eller vad det nu är. Men jag har fortfarande svårt för det - precis som jag har svårt att förstå det där med plastgran vid jul...