lördag, december 02, 2006

Lite filmer där..

..med stora svängningar. Vi kan börja med HippHipp, grymt kul när det begav sig, hejarklacken och svenska för nybörjare är riktigt kul, och Morgan naturligtvis. Glad att de är tillbaka. Ska dock erkänna att jag missade gårdagens premiär till följd av målning av smygar och smygtitt på Idolfinalen. Har alltid tyckt att jurymobben faktiskt har ett visst humorvärde även om jag vet att det visst är gränsfall ibland, men ärligt talat, varför vara med om man inte kan sjunga!? Då är det i mitt tycke betydligt värre med "Bonde söker fru" där ett harem av kvinnor ska göra allt för att slippa bli hemskickade från bondgården och följdaktligen göra allt för att bonden ska tråna för just HENNE. Snacka om modern kvinnosyn.. Skit samma, Markus var bra som fan, som han själv hade uttryckt det.. Ska se reprisen på HippHipp, eller kanske direkt på webben. (Johan Lindqvist hade en bra krönika i dagens GP där han konstaterade att svt.se fattat grejen och följer med utvecklingen genom att verkligen använda webben, i motsats till musikbranschen som för en ojämn kamp mot den nya tidens hemmakriminella fildelar..)

Inslaget med Kramer är ytterligare ett bevis på den nya tidens media. En åskådare filmade hans ståupputbrott med mobilen, la ut den på YouTube och det var adjö Kramer från ståuppscenen. Den film jag länkar upp har över en miljon tittat på och då finns det säkert tio andra varianter. Nya tidens media är snabb och för vissa brutal.. Men sicken snedtändning han hade, allt hat bara vällde ut och i grund och botten var han alltså en klassisk KKKare. Tragiskt, förfärligt, tråkigt.

Från det ena till det andra.. pepparkaksbak idag! Lo hade båtform och Li gjorde naturligtvis kaninpepparkakor. En bit deg på plåten och en i munnen, där så det ska vara. De är söta barnen!

Lars Danielsson är placerad i Bildts kylskåp. "Han är ju inget socialfall precis". Kontrar utrikesministern i pressen om det faktum att Danielsson inte får vare sig lön eller uppdrag. Verkar ganska korkat tycker jag, både i sak och i uttryck. Ett förfärligt uttalande först och främst, enormt nervärderande mot de människor som i Tage Danielssons värld lever i samhällets skuggsida (Karl Bertils jul ni vet). "Inget socialfall", hur beskriver Bildt egentligen ett sådant? Ensamstående arbetslös trebarnsfar kanske? Alkis? Hade varit kul om Bildt tog med sig lite av sina oljepengar och körde ner till slumkvarteren på julafton men det finns naturligtvis inte i denna värld.. Danielsson då? Tja, det verkar ju som om vågorna i Thailand skedde på en för honom olämplig tidpunkt och att han inte vill avslöja exakt i vilken säng han befann sig men nog verkar Lars D har gjort ett och annat för Sverige i andra sammanhang och visst borde i alla fall lite av Lars Ds kvarvarande kompetens användas bättre än till tummrulling på UD. Hade nästan hoppats att det var han som var den hemliga gästen hos Jidhe ikväll och att han fick sitta bredvid den folklige Reinfeldt i sin patenterade gröna lammullströja, det hade varit mer underhållning är Bondesökerfrumikael på väg till svensexan med blivande moran som blev kvar på gården sedan Bondesökerfrumikael skickat hem allt annat i fruntimmersväg.. Kanske körde DE till slumkvarterens glädjekvarter..

1 kommentar:

Kontorsråttan sa...

Vad Danielsson gjorde eller inte gjorde kommer vi nog aldrig att få svar på, inte heller vem som sköt Palme och kanske inte heller....ja många frågor finns det.

Men jag tycker att han måste få ha kvar sin värdighet och just nu tycker jag att vår vän(?) Bildt har gått lite väl långt.

Om man nu är minister innebär ju även det att man är chef och då har man personalansvar. Så Calle: ta ditt ansvar och lös problemet så att både du och han kan gå därifrån med värdigheten bevarad!

Så kanske du, Calle, kan lägga kraften på att försöka arbeta för att förhindra de folkmord som pågår i världen istället....