måndag, december 25, 2006

Träffade Linda i eftermiddags, Linda, lång slank, kurvig, perfekt över bysten, långt härligt blont hår. De n perfekta kvinnan, kanske någonstans kring de 22.. Var hittar jag denna superkvinna en juldag undrar ni som inte redan räknat ut att jag snackar Barbie här, Li har fått sina två första barbiedockor vilka hon flitigt leker med tillsammans med kusinerna som självklart också har sina superideal, eller vad de nu är Barbisarna, förstår upprördheten men kan samtidigt inte bli så där upprörd ändå, det finns värre saker än att döttrarna leker med skönhetsidealistiska dockor, som exempelvis att Li dessutom fick minst tre prinsesskjolar.. ;-) Å så snackar vi om att minska könsrollerna.. Fast ärligt talat så leker Lo hellre med det nya hockeyspelet som han fick tillsammans med pappa och legofigurerna som han på fem minuter leker ihop till brandbil och helikopter. Så varför krysta? En pojk är en pojk är en pojk oavsett om vi har könsprojekt på dagis eller inte. Däremot behöver man ju inte förstärka det överdrivet OCH naturligtvis uppmuntra till aktiviteter över hela spannet om man säger så..
Annars hade båda varit synnerligt snälla under året för det var rågat under granen, vilket också Li kommenterade; "Jag måste ha varit väldigt snäll eftersom jag fick så många paket!" Jo vars, så är det och nog är det ganska skönt.
Samma som Christer F i rymden.. Tänk vad mycket nytta i världen de hade gjort, alla pengar som hans lilla nätta tripp i veckan kostade, fördelat på biståndsprojekt och annat. Tänk så mycket nytta alla pengar som vi svenskar kunnat lägga på annat om vi bara hoppade över den där lilla extra julklappen som mest var för att jämna ut eftersom barnen inte ska få olika mycket peket för pengarna, och i stället skänkte det till Sudan eller något annat.. Tänk om alla varit Karl-Bertil.. fast å andra sidan, sådan ser ju världen inte ut, vi kanske behöver drömmarna som Christer F och han urflippade rymdkompisar skänker vissa av oss, vi kanske behöver känna oss riktigt snälla på julafton för att tomte vräker över oss saker som vi egentligen inte behöver men som vi ändå blir så där riktigt äkta glada över.. På onsdag är det vardag igen.. Dröm och gotta er!
Bäst klapp just nu….
Fmsändare till iPodden, musik i bilen UTAN massa hackiga brända cd:r som hackar från spår åtta och framåt..
BT:s guldbok (tack svärmor som likt en Ac/Dc-fan köade arla morgontimmar för att jag skulle få en exklusiv bok om året som chockade Sverige och gav fotbollseko över världen..
Ishockeyspelet.. vi blir aldrig gamla!
Eller kanske är det ett tecken på just att man blivit äldre att man numer tycker att det är roligare att ge än att få, det är faktiskt så nu, det som tidigare kändes otänkbart, jag njuter av att ge.. som t.ex. resan som A-L fick till Budapest i mars! Fast då åker ju å andra sidan jag med..
God fortsättning på er!

Inga kommentarer: