fredag, februari 02, 2007

Letade musik precis..

..som ni märker och slås av alla möjligheter som finns. Som t.ex. att från bloggen länka till musik som ligger där och väntar. Som till The Shins, grym låt, grym grupp men annars heter hjälten Salem el Fakir just nu. Snacka om att bli glad av musik. Har faktiskt betalat 90 spänn för den skivan, helt lagligt på iTunes.

Hamnade i torsdags i en diskussion med en fotograf om upphovsrätt och jag har all respekt för hans åsikter om att skydda publicerade verk och kreatörernas rätt till inkomst och så men när vi hamnar i en ny tid så gäller det att välja sina fajter. Det känns tämligen meningslöst att stämpla en hel kultur som kriminella när de laddar hem musik på, vad etablicemanget anser vara, suspekta arenor. Det håller inte, vi kan inte jaga dem, vi biter oss bara i svansen. Tiderna förändras och lagstiftning måste följa med. Framförallt måste skivindustrin hänga med, det finns säkert en mängd smarta sätt att ändå sälja prylar och annat kring musiken, vi köper ju trender och ungdomarna är säkert beredda att betala, bara sakerna är rätt, se bara på jeansmarknaden, 1000 kr för ett par sletna jeans är ju idag billigt nästan för de som vågar vägra Dressman..

På samma sätt måste skolan välja sina kamper, keps på eller av exempelvis, hur ska skolan vinna den kampen? Argument för (eller snarare mot) mjäll? Klassisk hyfs? Nä lägg ner, det funkar inte..

1 kommentar:

Kontorsråttan sa...

Man kan ju undra hur mycket skivindustrin tjänar på Melodifestivalen, t.ex.

Beträffande kamper som skolan skall ta - ja varför inte den som handlar om att försvara kreativitet, elevinflytande, utmanande lärande och ett rejät garv tillsammans med läraren?

Fast från den kungliga hufvudstaden är det väl snarare kampen mot allt av det jag ovan nämnde...