söndag, maj 28, 2006

0-0 mot Finland och upprört på läktare och i media. Vet inte riktigt vad folk hade väntat sig.. Ljungberg har ju aldrig spelat en träningsmatch i hela sitt liv, Henke behövde vila efter Champions Leauge-euforin och att ZZlaaatan fick se sin tredje person slita bänken till förmån för lirare som Elmander och Rosenberg var väl inte mer än väntat. Frågan varför reklamen för matchen BARA handlat om Zlatan är dock mer än väl befogad. Någon sa att det var som att Roling Stones skulle spela utan Mick Jagger (för de spelar ju inte utan Keith?) och det visar med all tydlighet att Sverige har en superstar om man aldrig någonsin haft tidigare! Visst, Grenoli och Nacka, Hamrin, Brolin och Ralf var stora spelare men inte alls med samma stjärnglans, t.o.m. Henke faller i skuggan.. Och Källström gjorde det tydligen riktigt bra.. och kanske näste superstar? Lyon smakar..

Har varit vid kusten i helgen.. i blåsten.. trots det har Lo lyckats lära sig att cykla riktigt bra, självförtroendet stiger i takt med tramptagen och snart är det dags att skruva bort det där gigantiska handtaget som jag som vägledare envisats med att ha kvar, för även om det börjar lossna nu så är det en liten detalj som fattas, en liten liten detalj bara, den lilla lilla bromsen.. Som ni förstår en ganska viktig liten detalj.. learning by doing heter det ju men att just den detaljen havererar i Kvarnbyn vill vi helst undvika eftersom vinkeln på vägarna i området ligger på circus 45 grader. Bättre vid kusten, platt och blåsigt.

Har dessutom hunnit såga ner en björk och bytt en varmvattenberedare. Är ju ingen rörmokare direkt och ingen skogshuggare heller för den delen men björken gick fint ligger nu finfördelad på Falkenbergstippen och att varmvattenberedare fortfarande läcker måste ju ha andra förklaringar än mitt hantverk.. eller? A-L försökte också och hon har ju hantverkarhänder så vi gjorde nog vårt bästa..

..liksom på GeKås.. Där gör alla sitt bästa att fynda hushållskassan sönder och samman. Man åker dit med förhoppningen om att tjäna pengar på köpet och kommer därifrån med saker man bara inte alls måste ha men som ändå är bra att ha.. MEN jag har lite androgyna shoppinganlag och trivs ganska bra i det gulblå kaoset bland riktiga och falska fyndprislappar. Det är inte jag som tröttnar först om man säger så även om det var lite segt i kassan då det visade sig att tokarna framför hade inte mindre än tre kundvagnar fyllda till bristningsgränsen.. Men, i kassen fanns brottarsnygga boxarsweatartiklar från Everlast för en spottstyver, bland mycket mycket annat..

Läste GT häromdagen, två intressanta sidor, dels Mats Olsson funderingar om Jämo och fotbolls VM, dels Big Brother-Jessica eller vad hon heter hon som vann det där obskyra programmet angående hur hon skulle varva ner efter tiden i huset.. Först Mats (som har en obskyr namne i samma tidning med två t i Matts som skriver ganska risigt faktiskt, presens om dåtid funkar sällan..) som slog huvudet på spiken i debatten om fotbollssupportras ev likhetstecken med torskar. Jag lovar dyrt och heligt att INTE köpa någon polsk hora i något j—a bås i Köln!! Jag ska se på fotboll med farsan och kompisar och låt mig få göra det utan dåligt samvete! Ungefär så tycker Mats också (vad Matts tycker framgår inte men är heller inte lika spännande att veta). Vet heller inte om BB-Jessica ska till ngt bås i Tyskland men av hennes uttalande att döma så kommer hon hålla sig undan ett tag för i GT menade hon på att hon skulle vila upp med några kompisar i en stuga i skogen och, hör nu, plocka svamp.. Med tanke på hennes leverne det senaste (om man ska tro tidningarna och dolda kameran) så kanske hittar hon svamp på närmare håll för i skogen får hon nog vänta ganska länge.. Fast det är klart, har man suttit ett dårhus så länge och var man dessutom inte i så bra skick innan så kanske det växer hallucinogena svampar överallt. Ta hand om tösen någon och låt oss andra slippa läsa om eländet.

F.ö. lyser det av barnen när de är nere i stugan, få förunnat och något att njuta åt..

F.ö. är Josefsson det bästa TV-programmet på mycket mycket länge.. Såg den tragiska historien om den tjeckiska flickan i veckan varvat med bedragaren från Skåne som lurat skjortan bokstavligt talat av alla inkl. Fritsla trikå.

Inga kommentarer: