onsdag, maj 24, 2006

festliga webbresurser

Ursäkta ormen men var tvungen att testa Picasa 2, integrerat med bloggen, från Google naturligtvis. Google rules, har en ny resurs på gång med ett officepaket direkt på nätet http://www2.writely.com, tanken kittlar lite, du har allt på webben.. Om du inte orkar vänta på Gooooogle så finns Thinkfree, du får 1GB (ganska mycket faktiskt) fritt på nätet INKLUSIVE ett litet officepaket med ordbehandling, kalkyl och preentation OCH det funkar riktigt bra! http://www.thinkfree.com/common/main.tfo tro mig, jag håller på och testar. Man kan också därifrån posta direkt till bloggen. Trenden är tydlig, allt vävs ihop blir paket på webben. Intresserad? Läs: http://www.kollegiet.com/templates/StandardPage.aspx?id=3408&mode=print

Ok lite utbildning där, tejk it år liiv it..

Lite reflektioner från vardagen..

.. på Kurhotellet i Varberg! Inte illa med kalvytterfilé på kvällen och bad i saltvattenpölen. Dessutom test av Power Plate http://www.powerplate.se/ Spana in bilden på grabben som med ett klistrat leende tränar sin bara muskulösa överkropp. Själv vibrerade jag så att glasögonen skakade och kände mig ganska fånig, något snabbt utslag på magmåttet gavs heller inte men så här dagen efter känns det faktiskt ganska bra i kroppen. Kanske något att satsa på.

Vi hade "icebraker" också, en ung söt värdinna som skulle bryta isen under en lång konferensdag. Stackarn kom fem minuter efter det att vi startat, kanske något tidigt för att bryta isen men lite gulligt. Efter dagen fick vi reflektera, sk avslappning, med lugn musik från Centrumbandspelaren och en ny värdinna som läste innantill.. Ja herregud.. "Koncentrera alla dina tankar till höger arm" "Luta nacken åt vänster och spänn den.." Jag är nog ganska röten på det där för jag fick bara ont..

Leijonmannen är en go gubbe:
Från DN igår:
"Leijonborg hoppas på flyt med tuffare krav i skolpolitiken Folkpartiledaren Lars Leijonborg gillar glo­ba­li­sering, men varnar för följderna om Sverige inte har en världsbra kunskapspolitik och inte klarar integrationen av invandrare."
Den sanne liberalen, den sanne humanisten, kanske socialminister till hösten med den militante som skolminister.. giv akt manöver..

Zlatan tror på VM-guld.. coolt. Hamnade framför TV i natt när de visade Frankrikes väg till VM-guldet 1998, härliga bilder och en liten vink om hur stort det faktiskt är. Problemet är ju att Zlatan kan bli utvisad och Henke skadad och då är det Elmander och Jonsson mot värdlseliten.. Och Mikael Nilsson får slå straff..

Inga kommentarer: