onsdag, augusti 02, 2006

Elak eller?

Störtregn över Halland, liten stuga blir extra trång då och man förstår att sommaren ska vara så där vacker som den faktiskt har varit tidigare.. Tur då att det finns fria bibliotek där man gratis kan sitta en stund och koppla upp sin egen dator t.o.m.! Tur att man inte tillhör Al Quida..

Kände mig faktiskt lite malplacerad igår också när vi körde milen in i den småländska skogen och där bland gran och fur hittar High Chaparral, detta fenomen till westernshowstad. Där gick vi bland vuxna människor i boots, hatt och med knallpulverpistol i hölstret och kände oss som riktiga lattemänniskor från storstan. Inte ens barnen tyckte att det var riktigt hundraprocentigt roligt även om de äldre gossarna naturligtvis lekte med sina pickadoller med knallpulverstoppning (nu med decibelltal på, annat när jag var ung..) och även om indianshowen var intressant om än med lite djur-i-bur-känsla. Tågöverfall var dock häftigt och stuntshowen kittlade lite. Det var nog känslan av att inte riktigt smälta in.. som en indian i dagens amerika.. Intrassant också att det finns så många vuxna som lever med cowboydrömmar, så främmande men ändå så nära.

Skrattade rått tillsammans med elake kocken igår igen. Det är nog just det som gör att han är så bra Mr Ramsey, rå och ful i mun men ändå så genuint intresserad av att vända de i många fall usla restaurangköken till något bra och besöksvärt, OCH med hjärtligt intresse för individerna och förmåga att se deras kompetens (även om den så uppenbart ofta saknas). Pang på där som i går när han var i Derby på La Gondola och upptäckte att kocken gjorde minestronesoppa på burk. Ofta också pedagogiska grepp, en titt på Rolls Roys-bilar visar att utvecklingen gått framåt med viktiga förändringar som ändå borgar för en fortsatt kvalitet. Man kan inte stå kvar och tro att det var bättre förr och att en meny från 60-talet håller idag. På samma sätt kan man koppla till skolan och den enorma utveckling vi står inför, ska vi gå tillbaka eller följa utvecklingen? Göra Rolls Roys som vevas igång eller bilar med inbyggd gps? Hallands floder (de har glömt Fylleån av någon anledning) eller konflikten Mellan östern?

Fler elaka kockar i skolan men utan dumstrut och linjalrapp över händerna..

Inga kommentarer: