onsdag, augusti 02, 2006

Kross blev det..

Elfsborg sopade skiten ur sega göteborska fiskar med ett tekniskt och vägvinnade spel, 3-0 i underkant. Kanske är det i år som glädjen och fotbollen äntligen ger resultat och vi får en gulsvart segeryra och bubblor i fontänen på Stora Toget. I så fall, en seger för fotbollen naturligtvis. Eller blir det så att djuren från gården släpps lösa och med blodtörst river med sig fler poäng eller kanske att blåvita maratonlöpare springer sönder motståndarna tillräckligt tufft? Ska vi då förfasas över att inte riktig fotboll lönar sig eller säga att de gula eleganterna får skylla sig själva?

till skillnad från vissa andra så tror jag att kraft förenad med teknik och kultur i år äntligen håller, för nog faan finns det killar som kan smälla på även i gulsvart? Möt Mathias Svensson i en mörk gränd eller Johan Sjöberg och Andreas Augustsson i en trixtävling. Du blir nockad i gränden, trixar enkelt hem segern men blir brutalt överkörd på kuppen. Dessa herrar lägger inga fingrar emellan och putsa in Ilola så har du ett järngäng. Dessutom vinnarskallar..
Vi kan väl inte hjälpa att Gais inte bjöd upp till match Barbara?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, ja Elfsborg var duktiga mot GAIS, men frågan är fortfarande om det räcker mot tuffare motstånd när planerna blir tunga (tyngre) på bortaplan och motvinden gör att nackarna böjs....

och hur går det när Svensson än en gång har fått stå ut med frågan: "Hur ser du på konkurrensen melland dig och Kim?", eller har gamarna förvandlats till snälla små kvackande ankor efter VM efter några små pikar från förbundskaptenerna och presscheferna i landslaget att det vore önskvärt att inte störa landslagsstärnorna med den typen av frågor....

Fast nu var det inte det jag skulle skriva utan bara det att Hammarby i första mot ÖIS INTE såg ut som ett ledarlag, men att de på ett föredömligt sätt ändå kunde ta sig samman och ändra matchbilden i andra. Det har väl i och för sig även med ÖIS att göra. De var duktiga i första men sedan hände visst nå't...

På söndag är det förhoppningsvis dags för en liten analys av ett annat tänkbart topplag; IFK! Heja Pontus! Kraft funkar också!

Oslagbar sa...

..fast vad menas egentligen med den där tuffheten som efterfrågas efter en 3-0-överkörning? Ska de slåss? Måste de göra 10 mål för att det inte ska vara pilligt? Selakovic och Vasques = tuffingar?
Börjar undra..

Barbara Buzz sa...

Jag tycker att man får spela fotboll precis som man vill. Jag gillar tekniska uppvisningar, minns speciellt Stefan Rehns alla konstnummer i Blåvitt runt –92 med ett stort leende. MEN, jag gillar inte att inte en enda gång under en match få se en riktigt hård passning. En sån där som det sjunger i bollen av, gärna längs marken.
Sen gillar jag när man inte lägger fingrarna emellan, och det var väl just det där med Blåvitt på 90-talet. En skön mix av teknik och kraft.
I hate to say it, men Elfsborg doesn´t do it for me. För mycket jox och flipp.

Oslagbar sa...

Din stackare.. antar att det var jobbigt att se på matchen igår kväll.. :-)