måndag, januari 14, 2008

London calling

Hemma igen..
Intensiva dagar i kejsardömet Londinium, späckat program, fartfyllt program och framförallt ett program som höll. Det glädjer en reseledare i pedagogbranschen. Många höjdpunkter.. Rent arbetsmässigt så gladdes jag mest över Crosshallbesöket, en fantastisk skola som visade många att det vi snackar om INTE bara handlar om IT, det är mer än så, det är ett förhållningssätt till elev, till utveckling, till framtiden. EN revolution helt enkelt. Annars gav Isle of manföreläsningen ytterligare en kick, bra genomtänkt pedagogik ech ret tekniskt; extrem låg support som gav utrymme till fler datorer och i förlängningen kanske också pedagogisk personal. 2 tekniker servade 5000 datorer, berätta det till din PC-tekniker på kafferasten. För oss som inte fattar alla prestandadata och hubbmegahertz känns det befriande men man undrar ju varför vi håller på som vi gör..Vore intressant att räkna på hur mycket "onödig support" som finns inom landets offentliga sektor. Varför inte kostnadspröva det? Njöt också av Rockpartys grundare Putte Svensson som verkligen höll hov som avslutning på en utmärkt kväll i Rektorsakademiens regi. Riktigt bra. Fokus på vad skolan egentligen bör handla om och hur fatalt vi i bland misslyckas. Tre tillfällen/saker i skolan där/som gav energi åt Putte, när han var elevrådsordförande och startade konserterna, när han hade hand om skolans café under en vecka och när han serverade sprit på tyskafrökens mans 50 årskalas.. Tja, ni bör se och uppleva för att förstå.. Intressant också Googlekillen! Jösse de finns i verkligheten. Ville nästan ta på karln.. Nu får alla googlare 6,2 GB utrymme.. Säg det till Mr GBG3000..

Annars gladdes jag mest av diskussionerna som vi hade i gruppen, vitala och framtidsinriktade. Jösses, vi är på väg mot något stort, en förändring, en utveckling mot övriga samhället. Äntligen ta mig tusan, vi är på väg..

Fritiden då?
Tja, helt fel dresskod på hardcorepunkbaren där övriga besökare tävlade om flest tatueringar och piercingar var hmm spännande, dragqueenshow på minimal bar med bar kvinnokarl sjungandes Baccara också lite udda. Riktigt liveös på rockpuben O´neils bara bra, U2s Vertigo i full Garage och hela hallen vibrerade..
Bäst dock, fotbollen; Chelsea - Tottenham på Stamford Bridge! 75 pund kostade kalaset men det var värt varenda öre även för en kanonkille (1005 pund på Emirates var lite väl bra..)! Kortsidan, högst upp på nedre läktaren. Sittplatser på pappret men hallå, framför oss ett tiotal huliganfarföräldrar med hemmarulla cigg, adidastäckjackor, tjurnackar och rakade skallar. Vi fick hela skalan av sånger, allt från domarwanker till hatkampanj mot Tottenham.. Gubbar i sextioårsålderna alltså, totalt hänsynslösa.. Lekte med tanken att be dem sätta sig ner men.. ;-)

Inga kommentarer: