torsdag, januari 17, 2008

Omtumlande återstart..

efter bett..
Ska bara först trycka på ytterligare en iakttagelse kring resan som rör pedagogik och lärande.. Många slogs av att bettutställarna i hög grad serverade kosmetiska förpackningar. Helt rätt, många IT-lösningar handlar tyvärr om att göra samma sak som tidigare men i snyggare paket. Så är det även hemma. Studentlitteratur hade en tjugominuters visning på vårt hotell, började med att prata om att detta är framtidens lärande som redan finns, tog sedan fram läroboken i engelska, visade en klassisk text som var kompletterad med EN CD-ROM!!

MEN problemet är inte förlagen, problemen är att förlagen säljer det köparen vill ha och det är först när vi är mogna att ställa krav på rätt sätt som förändringen sker. Vi börjar gå mot det nu. Flera av oss börjar inse att det handlar om att se eleverna som medskapare och kreatörer. Det fanns föreläsare på Bett som visade detta, elevernas gemensamma kunskap var innehållet i plattformen som blev större, vackrare och bättre ju mer eleverna skapade. Där har vi nyckeln, det kollektiva individuella lärandet som inte går att paketera i en CD-ROMskiva..


Snart om den omtumlande hemkomsten och den berodde inte bara på Björklunds betyg i år ett för att stoppa flumskolan även det också var en tagg i hjärtat..

Inga kommentarer: