måndag, juni 12, 2006

En oslagbar uppmaning;

Ta bilen och stick ner, det är magi. Aldrig har så många svenska fotbollssupportrar samlats på samma plats. Dortmund var ett stort gult hav! Innan matchen..
Solen stekte, halvmeterskorven stektes och på torget skulle bollen in i mål via en gigantisk talkör och alla liebe dich Zlatan Ibrahimovic. Innan matchen..

Efter tog vi första bästa tåg tillbaka till Köln och fick stå ut med glad karibisk dans och skadeglad engelsk sång.. ”Allways look on the bright side of life..” Lätt för er att säga efter självmålet.

Ändå, åk dit, sug in, upplev. En timme med flyg från Säve, ung, gamla, vana och ovana svenskar, uppskattningsvis 50.000 på läktarna och säkert tusentals runt arenan vid div. TV-skärmar.

Matchen då? Tja, det låste sig.. Karibisk disciplin(!?) och svensk oförmåga framför mål. Varför? ”In med Kim Källström!, Svensson oduglig..”-förespråkarna gör det lite enkelt för sig. OK, Svensson spelade enkelt, rätt i position men jag är den förste att erkänna att man kan kräva lite mer av honom. Det syns att McCarthyjakten på honom gjort eleganten spänd och osäker, när Källström sedan dundrar in som en furie så förstår jag att man vill ha med Kim, jag också!! Han stod för blod och hjärta. Men snälla, sluta mobba Anders Svensson! Han behövs i höst i gulsvart och jag vill inte se honom helt knäckt för det är inte rättvist. EN del snackar om att det behövs självförtroende hos den som är speldirigent, och tränarens förtroende.. Kim har förtroende själv men inte tränarens, Anders har vare sig det ena eller andra.. Men snälla, det var inte hans fel att Sverige inte vann. Vi har tre sk. Superswedes och vad jag såg så var det ingen som levererade av dem.. Larsson oduglig, Ljungberg osynlig (tre i betyg i GT av någon anledning..), Zlatan bitvis giftig, bitvis barntillåten.. Problemet blev också att Linderoth fick slå bollarna, liksom Mellberg och är det något Mellberg INTE kan så är det att leverera passningar (därav det stora bråket idag). Linderoth dessutom överskattad för tillfället. Han ÄR bra, men inte just nu, liksom Svensson som nu ensam bär loserkorset och DET är inte rättvist.

Åker på onsdag kväll igen..

Inga kommentarer: