fredag, juni 02, 2006

Kim Svensson

Ibland får man hjälp med analysen, kunde inte gjort det bättre själv än följande inlägg på www.vigule.se:

Daniel Sandbecker, Göteborg - fredag 2 juni 2006 kl 22.16
"Någon mer som retade sig på kommentatorernas inställning till Kim och Anders idag?

Situation(-er) ur första halvlek: Anders spelar en stickare mot Chippen som inte får kontroll på bollen. Kommentaren: "Svensson spelar bort bollen."

Situation ur andra halvlek: Kim spelar sin andra passning i rad på fötterna på chilenare. Kommentar: "Svensson når inte bollen."

Situation ur första halvlek: Anders får bollen utanför Chiles straffområde och agerar långsamt och blir av med bollen. Kommentar: "Alldeles för långsamt!"

Situation ur andra halvlek: Kim får bollen utanför Chiles straffområde och agerar långsamt och blir av med bollen. Kommentar: "Det går för långsa... Nja, eller långsamt och långsamt, han får en touch för mycket på den där."

Efter dagens match, då Anders stundtals var hyfsad men mest blek och Kim likaså, gör Glenn bedömningen att Kim självklart ska spela "med tanke på Finlandsmatchen". Ja, då gjorde ju Anders ingen vidare insats, det får man ju ändå erkänna.

Visst fanns det rättmätig kritik att rikta mot Anders idag, men kommentatorerna hade ju bestämt sig på förhand hur de skulle bedöma de båda.

Tre saker Anders måste göra om han åter ska bli folkkär:

Sluta spela bollen på ett tillslag, så att kommentatorerna hinner se när det är han som sätter fart på anfallen.
Sluta passa spelare i bättre lägen när det finns minsta chans att skjuta utanför.
Sluta täcka upp defensivt när både Ljungberg och Chippen går högt upp i anfallen.
Däremot hade kommentatorerna rätt om Ljungberg. Strålande, faktiskt lika bra som han brukar vara i Arsenal ..."

Har för mig att Anders nickade snyggt i stolpen också och att Källström stod och sov ner chilikillen lättade en het passning i mål.. Därmed inte sagt att Svensson var så bra MEN snälla, låt pojken slippa en helt annan bedömningsskala än Källström och övriga spelare, det börjar lika McCarthy och det tror jag varken Svensson, Källström eller Sverige behöver..

Inga kommentarer: