torsdag, mars 29, 2007

Hjälp!?

Efter att ha sett den bedrövliga matchen igår så var det, som alltid spännande att följa debatten dagen efter. Bästa formuleringen läste jag i .se där David Tanentsapf verkligen inte skrände med orden: "Vid det nordirländska segermålet lekte Erik Edman”inte nudda gubbe”med Damien Johnson på sinkant och resten av förvaretsov när Healy nätade på nytt." Riktigt kul med nudda gubben-temat!

Det belyser också att det var ett sömnigt försvarsspel som låg bakom båda målen. Detta noteras också naturligtvis av de flesta tidningarna, liksom det faktum att Zlatan faktiskt var ganska usel. Lagerbäck får kritik med all rätt MEN, nu kommer återigen kärnfrågan upp: inte tusan var det valet av Anders Svensson i stället för Källström som var avgörande!! Svensson fick springa där på mitten och se tjongabollarna vina över öronen. MEN stackarn omges alltid av ett eget betygssystem. Han måste vara i Argentinaklass hela tiden. Det räcker inte med att han spelar fram till målet och är lika mindre bra för övrigt som övriga.. Sensson är syndabock. Det räcker heller inte att Källström som inhoppare inte alls förändrar matchbilden. Fokus hamnar fel. Vi hade en backlinje som var oförmögen att spela fotboll, vi hade storstjärna Ljungberg som sprang och muppade i tomhet på kanten, vi hade Zlatan som var mirakulöst oteknisk och rent av usel. Ska vi då hänga Svensson? GP spelar i en egen division här. Inte ens när Svensson var bäst på plan mot Spanien fick ha toppbetyg och igår gav man Ljungberg 3, backlinjens Hansson 4!! och valde att underkänna bara två spelare, kreatörerna bakom det enda målet Alexandersson och Svensson.. Det blir fullt obegripligt när man om Källström skriver att "han tillförde det som saknades i första halvlek". Herre gud, vi FÖRLORADE ju matchen i andra halvleken.. Kan någon hjälpa mig att förstå? Jag riskerar annars att bli Svenssonbitter och börjar nästan hoppas att han ska lägga ner skiten nu med landslaget och satsa enbart på Champions league med gulingarna.. (Just det, Svensson är en Champions leauge-spelare, det tänkte du inte på Åkesson.. ;-)..)

2 kommentarer:

Kontorsråttan sa...

Lite mer kreativitet från start var det väl jag funderade på. Anser faktiskt att både Svensson och Källström är mer kreativa än Andersson och att Wilhelmsson är mer kreativ än Alexandersson i landslagets defensiva kantslickarroll....

Varför satte man inte in Rosenberg när Mellberg gick ut? Är verkligen en back bättre som anfallare än en anfallare?

Och vilken skala skall man bedöma Zlatan efter? Den utomjordiska?

Kan det vara så att spelarna när de får laguppställningen tolkar den "något" försiktiga uppställningen som valdes som ett; vi vågar inte ens anfalla mot ett lag som Nordirland... och vad sänder det för signaler till motståndarna?

Byt ut Lagerbäck! NU!!!! Det är inte Källström eller Svensson som är problemet!

Oslagbar sa...

Lägg Lagerbäck på lager alltså.. ;-)