måndag, mars 05, 2007

Vardagen i punktform

Det händer mycket, hela tiden.. Punktform den här gången..

1. Ett oslagbart debattinlägg Datorn i Utbildningen nr1 07
Såg förresten chefen på TV. Piskan viner i Landskrona och Björklund (såg ni hur kort karln är!? Kanske därför han är utåtagerande, hävd..) kunde stolt konstatera att:
"Jag har frågat både lärare och elver och alla vill ha hårdare regler. Något för resten av landet att ta till sig".
Hipp hipp hurra! Han har tamigtusan lyckats till slut! Halejanne! Skolans problem är lösta, så bara med hårdare regler i Landskrona..

2. Har ni varit i Budapest? Åk dit, boka allt via http://www.supersavertravel.se/, bo på Carlton, det är både billigt, bekvämt och bättre än månget annat hotell man har besökt. Käka gott på ett litet hak på Budasidan, vid frihetsbron, längs med stranden precis vid hotellet, med sjömansanknytning. De har god gulasch och Delirium-öl med rosa elefanter.. bara en sån sak.. Testa Unikum, äkta östlikör. Bada gärna på Gellerts Termalbad men ta med paraply om ni ska gå på slottskullen i regn.

3. FlyME up your ass and.. Lurad, lång näsa, looser! Italienresan med familjen hastigt på väg upp på hyllan och storögda Lo och Li fick förklaring att de som ska flyga oss har slutat flyga för de har inte betalat sina räkningar och har tagit våra pengar som vi betalat och stoppat i egen ficka. "Ska ni ringa polisen då?" undrade Lo. Å dessa fantastiska barn som vet hur man angör ett problem i rättstatens Sverige. Om det ändå vore så enkelt. Nä, det blir att ta ut lite aktiepengar (de försvinner ju ändå, bara siffror), bita i det sura och dra sig åt Florens i stället. Sköna maj välkommen på Elba ska nog tusan bli av!
Det var andra gången FlyMe förstörde den oslagbara vardagen, uppenbarligen den sista..

4. Varför ser text-TV ut på samma sätt som 1980? Undra hur många timmar sammanlagt man ägnat att titta på det där långsamma räkneverket som hackar sig fram till 377!? Kan inte någon berätta för dem att det är 2007, vilken unge som helst kan göra en snygg snabb sida på nätet så släpp in tekniken i tvn vettja.. Det lustiga är att med digitaldosan så räknar den ännu långsammare.

5. Är det bara i mitt huvud det inte går ihop!? Vårdnadsbidrag 3000kr "en revolution för barnfamiljerna" enligt Hägglund. Nu äntligen kan den ena föräldern jobba mindre och vara hemma med barnet som slipper det förhatliga dagisträsket. Kan tänka mig att antalet män i landet som utnyttjar det bidraget kan räknas på den ena handen men ändå, kärnfamiljen. Samtidigt, i en annan del av regeringskansliet: Skattereduktion på hushållsnära tjänster! Äntligen kan familjen jobba mer och slippa vardagskrävande aktiviteter hemma och på så sätt bidra till samhällsutvecklingen. Och den gruppen förbrytande som jobbar svart kan komma ut ur sina håll och bli laglydiga ansvarstagande medborgare. Mmm, många män blir det som kommer ut ur städgarderoberna och städar ett hem nära dig! Grattis och god natt!

Inga kommentarer: