måndag, oktober 22, 2007

Cliffhanger

Ja snacka om cliffhanger i Sopranos.. Som Björn kommenterade, man fick inte ens se slutet på något som inte skulle sluta. Kanske bäst så, vi kan drömma om nya avsnitt, det yngre gardet tar över men inte har Anthony JR maffiosokvalitetert?

Allsvenskans cliffhanger i kväll blev som väntat. Inte tusan ville AIK ge Djurgården guldläge! Men att domaren skulle blåsa för mål i en 50/50-situation är bara för coolt! Sicken kille! I fjol vågade inte chefen blåsa för hands på Borås Arena, nu vågade (eller kanske vågade inte fria) mannen i rött (eller var det gult?).. Klart ICA vinner nu. Trelleborg hemma, 3-0 och pyttipanna. Värdigt efter hösten. Precis den tur som krävs. Någon som lider med Kalmar? Nä nä, roligt med lokal framgång.
Glöm inte stekta ägg till på söndag, samt gärna en klick stark senap, det gillar jag.

Men fotboll är ju bra på det sätt att det är nya tag dagen efter. Minns det oslagbara vemodet i fjol efter Elfsborgs seger. Bara tomt. Fotboll är lidelse, vi gula får trösta oss med det samt med en knall mot AEK Aten. ;-)

Märkligt att Elfsborg så kapitalt misslyckats med att förmedla till omvärlden att UEFA-cupen faktiskt är det största som hänt klubben. Alla strävar efter att komma på UEFA-plats i Allsvenskan men när framgången kommer så grinar folket över missar på hemmaplan, en sketen oviktigt match mot Örebro ses som viktigare. Förklaring någon?

1 kommentar:

Kontorsråttan sa...

Varför en avslagen match i Allsvenskan är viktigare än UEFA-cupen för alla vanliga tyckare och ovanliga krönikörer?

Helt enkelt därför att ingen (observera att undertecknad inte är ingen i detta fall) tror att Elfsborg kommer att vara något annat än ett pittoreskt nordiskt inslag för övriga lag i gruppen och därför borde Elfsborg vara väldigt måna om att se till att få möjlighet att kvala till denna ärofyllda tävling även nästa år OCH DÅ är det viktigt att vinna även mot Örebro...

Själv tror jag att både ett och två lag kan få det nog så svårt mot Elfsborg. Man skall aldrig underskatta underskattningens mekanismer och det gäller såväl Aten mot Elfsborg som Blåvitt mot Trelleborg!