söndag, oktober 14, 2007

Fällda träd, teleavbrott och Härdsmälta..

Intressant helg! Min kompis Snickarpedagogen var hemma och fixade de två fönster vi hade kvar som fortfarande hade regnainrisk. Han är en hjälte, återkommer till det.

Söderlägegrannen var hemma i lördags, med motorsåg. Han hjälpte oss med plommonträdet. Det var några år sedan det var goda plommon på det och nu är det kört. Plommonträdet höjer nu mysfaktorn i Söderlägehuset. Lite Lassievarning där..
Dessutom tog vi det där höga lövträdet av för undertecknad okänd art som inte bara tar vår kvällssol utan dessutom var på väg in i teleledningen. Vinkeln var lurig eftersom trädet lutade åt fel håll men det kändes som min skogghuggande granne gjorde ett kirurgiskt snitt i stammen och att det föll rätt. MEN så var det inte, vår telelina åkte med i lövverket. Inte mycket att göra åt. Såg fram emot långa samtal med Telia under veckan och ett minimalt bredband. Det var då kompisen Snickarpedagogen kom in i handlingen. Han inte bara fixade mitt fönster idag, han klättrade dessutom upp i telestolpen och tryckte in kabeln i sockerbiten igen och se på tusan, allt funkade igen! Magiskt! Jag vet inte vilket som skapar mest förundring, att en liten smal sladd med enkel sockerbitskoppling förser huset med både telefon och bredband eller kompisens hjälteinsats i telestolpen. Vad tycker du?

Vad jag själv gjorde!? På Apelsinplan, tränarkurs för fotboll.. ;-)

Det jublas i Anders Svenssons fan-rum i Facebook idag. T.o.m. Glenn tyckte Svensson var bra och hade honom på sin lista, i tidningarna får han fyra i betyg, enligt Simon Bank var han magnifik och läs här vad Mats Ohlsson hade på hjärtat:"Men bäst, allra bäst, bäst på plan var: Anders Svensson.Diskussionen om Anders Svensson vs Kim Källström är inte bara tröttsam. Den är orättvis och felaktig.
Det är en ren fröjd att se Anders Svensson spela fotboll som i går, och när Lagerbäck försökte vila spelare eller rädda avstängningar hade jag kanske skänkt en tanke åt att Anders Svensson just nu bär landslaget, Elfsborg i allsvenskan och Elfsborg i Uefa-cupen.

Hans form och inställning är beviset för att det är bra att spela många matcher. Det är till och med härdande, som Nanne Bergstrand hade sagt.
De som ylar Källströms namn mot fullmånen en gång i månaden gastar om att han spelar nittiotvå minuter varje match i Lyon, att han gör avgörande mål i var och varannan match och att han aldrig står utanför startelvan.
Även om det vore så är det inte Kim Källströms ställning i Lyon som är avgörande för en landslagsuttagning.Med det system som Lagerbäck använder sig av just nu
– två defensiva mittfältare, ofta Svensson längre bak än Linderoth! – är Svensson med sin spelförståelse, teknik, skicklighet och intelligens given i varje startelva, vem vi än möter, hur vädret än ser ut."

Det var väl bara Härd i GP som fick ytterligare en härdsmälta. Efter att först ha tråkat sig igenom en text om att det var en dag på jobbet så konstaterar krönikören: "Anders Svensson är i grunden en defensiv mittfältare i landslaget i dag. Han sköter de uppgifterna troget men i Vaduz blandade han det med den passningsnonchalans som varit rätt vanlig i allsvenskan den här säsongen."

Fast å andra sidan var det länge sedan Härd kom med något vettigt. Blåvitt sålde ju exempelvis guldet med Berg. Nä, karl blir bara tråkigare och tråkigare och ser man inte på hans bylinebild att han t.o.m. åldras för varje gång han skriver. Är det inte dags att byta krönikör snart GP!? Innan vi somnar vid frukostbordet..

2 kommentarer:

Kontorsråttan sa...

Hatten av för Svensson - han var bra, bättre än de flesta, och sicken pärla till skott!!!

Köper argumenten att Kim inte skall spela - om det handlar om spelsystem. köper däremot aldrig argument som att det är för halkigt och regnigt på planen...

Hoppas nu bara att gossarna tar sig samman på onsdag också!

Beträffande GPs sportkrönikör har du helt rätt - tröttsamt! Byt! Låt Härd gnälla på någon mer undanskymd plats i tidningen!

Oslagbar sa...

..TV-bilagan kanske? Eller ska han följa Adaktusson till TV8 eller var han nu är, utan tittare hur som helst.. :-)