fredag, februari 22, 2008

Klass 1Herre min skapare, det är sant, det ni ser är Los läsebok, från 1964! Hänvisningar i början till läroplanen 1962. Min son tvingas läsa och jag håller käft..

Elefanten
Varje morgon gick en elefant förbi en skomakare. Elefanten stack in snabeln i skomakarens rum. Skomakaren gav då elefanten några äpplen. Elefanten tog äpplena med snabeln. En morgon retades skomakaren med elefanten. Istället för att ge honom äpplen stack skomakaren honom med en nål. Då blev elefanten arg. Nästa morgon tog han sin snabel full med vatten. När han kom till skomakarens hus, stack han in snabeln i rummet. Skomakaren skulle nu retas med elefanten igen. Då lyfte elefanten snabeln. Han sprutade vatten över skomakaren, som blev alldeles genomvåt. Sen retade skomakaren aldrig elefanten mer.
Slå upp sidan 13 i arbetsboken!

Halleluja!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kontorsråttan undrar:
Menar du de använder den på riktigt?

Vad hände med "Pojken och tigern"? För modern?

Kan det vara så att just "Vad var det jag läste" är utomordenligt bra? Eller är det så att kommunen som du bor i vill vara i framkant tillsammans med herr ministern som ju förespråkar en hel del lösningar på dagens utmaningar med hjälp av metoder hämtade från såväl Lgr 62 som äldre pedagogiska tankar....

Med andra ord så kanske din son går i en progressiv skola....

ja, jisses.....

Oslagbar sa...

Progression, är inte det subjektivt?

Bör nog lära barnen kinesiska istället..