onsdag, mars 01, 2006

VAP??

VAB.. igen.. mycket nu..
Igår var det mer VAP för det var en risig pappa som torkade spyan i köket på morgonen och eftersom det var den sista för dagen så blev det ombytta roller, frossa och skallebank är inget vidare så här års, ja inte nån gång.. Bättre idag. Hemma ändå, karens för magsjuka. Därför är det Shrek som gäller istället för Stig Roland Rask (http://www.medieradet.se/templates/Page____747.aspx). Skit samma, träsktroll båda två.. (Sorry Rask bara skojade, du är bra..)

Intressant annars med ungdomskulturer, hur ska vi vuxna värja oss för ungdomarnas framfart? Hur kan vi återta kommandot över ungdomarnas kunskapbildning? Hur ska vi stänga av dem från allt ont som finns?? Enkelt svar naturligtvis.. det går inte.. finns ingen anledning till det heller, bara vi belyser belyser belyser, diskuterar diskuterar diskuterar OCH tar fram väsentligheter för barnen och de unga.

Jag vet inte om den s.k. Alliansen för Sverige håller med.. Under parollen ”Mer kunskap– en modern utbildningspolitik” samlas de borgerliga kring mantrat kunskap. Snälla någon, förklara, vad menas egentligen? Och varför denna hets kring betyg och ordning och reda? Och hur förenas ökad frihet med krav på fler prov i den där kunskapen som man hela tiden refererar till? Beats me.. Annars finns det poänger i deras 51 sidor långa dokument, framförallt att målen måste bli färre och mindre förvirrande för pedagogerna, där tror jag nyckeln finns. MEN klarar alliansen att hålla borta den militante liberalen från en befälsposition? Fortsättning följer..

OS är slut. Saknad av många utanför Norges gränser. Tre guldkronor väger tyngre än ett av Anja, så är det bara och den tjejen kommer återigen att röstas bort när det vankas Jerringpris och bragdguld, hon blir liksom inte folklig så samma sätt som andra.. Curlingtjejerna sopade ju sig rakt in i våra hjärtan och Olofsson sköt sig in i det innersta av våra sinnen, men Anja är där hon varit i alla år, vi gillar henne naturligtvis men hon når inte in i själen..

Den gyllene generationen… min generation.. Sudden och Oslagbar.. före detta efter nu? Fan trot, vi är evigt unga!

3-1 mot Öster.. Fortfarande obesegrade, Å den ljusnande framtid är vår!

Kul att se Zlatan i kväll!

Vår, snälla vår, KOM!


Saxat ur brev till Gatukontoret angående sandning..:
…………………………………..
Onsdagen den 1 mars 2006:
Jag vet inte hur snabbt ni brukar sköta dessa ärenden och det är klart, väntar ni några veckor till så borde ju våren komma..

För oss boende på Åldermansgatan är dock läget av en något mer skyndsam art. Sedan jag bad om sandning har jag själv sandat runt min uppfart (vilket jag f.ö. är tokensam om här uppe)vid flera tillfällen efter att ha hämtat sand i hinkar från era sandningslådor. Men vädret är ju lynnigt och snön kommer och går. Tyvärr gör inte ni det, ni mest går.. Detta får konsekvenser också för annan service.
Brevbäraren vädjar om sandning och har i vissa fall vägrat att dela ut posten.
I måndags tömdes inte soporna. Jag har efter kontakt med renhållningsavdelningen förstått att de helt enkelt inte vågar köra till oss på grund av väghållningen. Jag fick själv rullat ut min sopbinge idag till en plogad väg där de kom och tömde åt mig.

Det vore mer än önskvärt om ni reder ut vilket ansvar ni egentligen har för väghållningen hos oss på Åldermangatan. Har ni ansvar så vill jag att ni sköter det. Är det möjligtvis så att husägarna runt platån själva anses vara ansvariga så behöver vi få riktlinjer för det, se papper på det och få klarhet i vad som i så fall förväntas av oss. Så här kan vi inte ha det..


med hopp om bättre samarbete

Oslagbar
Åldermansgatan XX
0707-XX XX XX
…………………………………..

-----X X skrev: -----

Till: oslagbar, Y Y Från: Gatukontoret GatorAnläggning Sänt av: X X Datum: 2006-02-15 16.03
Ärende: Ang. Sandning avÅldermansgatan

Oslagbar! Ärendet överlämnas till vår gatuingenjör Y Y för handläggning.

Med vänlig hälsning
X X överingenjör

…………………………………
Till 2006-02-15 11:06 gatukontoret.gator.anlaggning@molndal.se
Ärende Sandning av Åldermansgatan

Hej! Blev igår lovad av er att ni skulle sanda vår platådel av Åldermansgatan. Så har inte skett. Det verkar som om vår del av gatan inte riktigt anses vara av ert intresse. Jag har aldrig förstått det där. Det är ju er väg och er mark, ni har skottat i år men eftersom vädret har slagit om flera gånger så är det blankis och alltså risk för olyckor. Snälla sanda åt oss. I går var jag ute och hackade och la grus runt min och grannarnas uppfart men jag kan ju inte själv sköta hela gatan.. Dessutom fick jag ryggskott..

Med hopp om sandsamarbete.. Oslagbar
…………………………………..

To be continued..

Inga kommentarer: