lördag, september 09, 2006

brukar inte gnälla på domaren men..

..idag var det inte kul alltså. Som gammal (nåja fd i alla fall) domare vet jag att det ibland kan vara svårt i vissa matcher och jag minns naturligtvis den där Örby-Borås GIF-matchen när jag gav örbyspelaren två gula kort varpå han gjorde mål och det blev omspel till slut.. Det blir inte omspel efter dagens match men i en moralens och rättvisans värld så hade det blivit det.

Elfsborg återigen överlägsna långa stunder, 1-0 i underkant och så förändras matchen drastiskt. Ishizaki får återigen INTE frispark när gnagaren gnager i hans töja för andra gången uppe på högerkanten. Ilola sölar med bollen, drar på sig frispark och visas ut efter en andra varning. OK, det är bedömningar men de är matchavgörande.. Anfallet efter, tokbillig frispark för AIK till höger. Slås och nickas i mål av Mendez (inte han som sjunger) som är SOLKLART offside!! Jag kan förstå att det är svårt för assisterande med offsiden ibland men INTE å en fast situation. Han står i linje, frisparken slås och borde naturligtvis vinka. Svagt! Matchavgörande! Och kom inte och säg att det är slumpen.. storstadsfenomen.. Däremot tycker jag inte att Anders Svensson vinner på att gnälla på plåstergnagare och på att AIK spelar av matchen bara för att få oavgjort. Det visar bara att de vet att de egentligen är underlägsna.. Elfsborg är Sveriges bästa lag, det visar sig varje gång MEN de måste göra mål också, två gånger 1-1 ger inga pokaler..

5 kommentarer:

Martin sa...

Å hur va det med plastgräset,då?! Motlut?
Spela på gräs!!!

Kontorsråttan sa...

Efter att ha levt och kommenterat som "anonymous" på Oslagbars blogg vågar jag mig nu på att komma ut som "Kontorsråttan"!!! Fråga mig inte varför, men så får det bli.

Kan man inte finna ett stänk av bitterhet i Oslagbars retorik denna gång?

Inledningsvis; jo det såg ut att vara offside på frisparken som resulterade i gnagargarv hela vägen hem till Stockholm.

Jag håller även med om att om det är någon gång som man skulle kunna ställa lite högre krav på den assisterande domaren så är det på fasta.

Men nu till min undran. Blev det inte oavgjort även mot IFK (som enligt alla bara velat förstöra för alla lirande lag under Arnes tid)? Kraft, mina vänner, kraft?

Är det kanske så att Elfsborg är Sveriges trevligast spelande lag och kommer att bli knallebygdens svar på Hammarby.

Alla gillar väl en förlorare som spelar trevligt och publikvänligt (även om det är på låtsasgräs)men utan att egentligen utgöra ett hot mot det egna lagets kommandt triumfer??? Och om det är som så, då kommer väl knallarna att få vänta på besök av de stora vinnarna från övriga Europa...

Har man förresten funderat på om man får spela i Champions leaugue på plastmatta??? Tänk om man måste spela på Ullevi, eller hemska tanke Råsunda. Fast Råsunda är tydligen, enligt förbundet, alla duktiga spelares favoritarena(duktig = landslagsspelare). Har du frågat Anders? För han är ju duktig!

Hur går det då framöver? Elfsborgs program ser ju rätt bra ut. Gefle, Häcken, Öis, Gais skall väl vara säkra trepoängare. Oavgjort mot Kalmar och Djurården och förluster mot Helsingborg och Hammarby. Om det ger serieseger vet jag inte, men kanske?!?!?!

Oslagbar sa...

Martin: Va f¤n har plastgräset med saken att göra?

Kontorsråttan:
Märk väl att Elfsborg bara förlorat en enda match.. Trodde vi skulle slippa den där kraftdiskussionen, de är ju överlägsna, men visst, de måste göra mål i de viktiga matcherna också. Tror nog att de kan vinnan allsvenskan fortfarande.

Arne.. tja, de visste ju vad de köpte, de VILLE ju ha ett sådant spel..

och ja, jag var upprörd igår kväll.. och är fortfarande.. Ber om ursäkt för alla stavfel..

Barbara Buzz sa...

Serietabellen brukar vara ett bra mått på Sveriges bästa lag. Och hur den slutar... ja det återstår att se?

C L - är det inte tre kvalrundor först, för den som vinner vill säga?

Oslagbar sa...

Precis, tabellen säger att Aik är bäst och Elfsborg näst bäst.. Hade inte Hansson blåst sitt så hade det varit tvärtom..

Det är ärligt talat inte CL som lockar så mycket, det är allsvensk seger, den första under min livstid, vi är värda det.. eller?