söndag, september 03, 2006

Dags att retirera..

..och inse att det är en diskussion som är dömd till misslyckande.. Antingen fattar jag inget om fotboll längre eller så har jag rätt och tyckarna fel.. Skit samma, jag slänger in handduken. Men innan dess en slutreflektion. Ni såg säkert också matchen igår. Det "nya" Sverige.. laget som innan VM skulle vinna VM men som nu skulle se en poäng i Riga som en framgång. Några månaders fritt fall alltså. Till saken, jättekul med 1-0, snyggt mål av Källström MEN i ärlighetens namn var han så fantastisk i spelet? Nej!
Jag har aldrig i mitt liv sett en större kelgris i media och bland folk i allmänhet som presterar så fantastisk lite. Jag är den förste att erkänna att Anders Svensson inte varit så lysande i landslaget på senare tid MEN hetsen mot honom till förmån för Källström är och har varit på gränsen till kriminell. (Jag lovar, det är sista gången jag tar upp frågan men jag måste få det ur mig.) Källström var lysande när han kom in mot ett T&T på gränsen till nervsammanbrott. Han hade kraft och energi för tre oxar de första tio minuterna mot Paraguay MEN sedan mina vänner, sedan. Sedan såg jag en spelare som helt saknade positionsspel och som var en bidragande orsak till att England tilläts dominera och Tyskland briljera. Mot Tyskand EFTER VM var han rent ut sagt bedrövlig i sin position och låg bakom två baklängesmål men DET var det tyst om efteråt. Däremot när Svensson passade fel.. jösses vilket liv det blev.. Det blev betydligt bättre i andra halvlek när Svensson flyttade ner i ärlighetens namn..
Och så igår..
"Vi hade problem med positionsspelet i mitten" tyckte Lars-Roland och det var bara att hålla med, Källström var beklagligt blek mot letterna MEN gjorde ju målet snyggt. Andra halvlek var han t.o.m. än blekare i spelet men hade då i alla fall hittat rätt i positionen. Han spelade som Anders Svensson gjort i landslaget det senaste, enkelt och säkert, defensiven först men utan den kraft och energi som varit hans signum.

Vad händer du i snacket? Jag ska inte hänvisa till Glenn Hysén för den karl är inte värd att ens kommentera så enormt okunnig som han är.. Men det intressanta är att han blir hjälte och hyllas för att spela så som Anders Svensson brukar spela, enkelt och utan att synas.. t.ex. i GP där Källströms lugnare spel berömdes samtidigt som Svensson återigen sågades för ett felpass i slutet. Jag blir inte klok på detta, den Källström jag ser är klumpig och felplacerad, slår bort bollar och springer i tomme. Jag hoppas dock, återigen, att det vänder för honom för vi behöver en mittfältsgigant i kvalet, det saknas och tyvärr heter han heller inte Svensson. Låt Anders föra Elfsborg till SM-guld, låt Källström springa i tomme och hoppas att hitta position men snälla, var ärliga, bedöm spelarna efter prestation, inte efter vad vi vet att de har inom sig, det är ju trots allt landslaget det handlar om..

Bra däremor, Mikale Nilsson och Alexandersson på kanten, riktigt kul att se!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Efter att ha följt Oslagbar(a) resonemang ett tag så undrade jag när det skulle komma.... Håller med dig om att det är prestation som skall bedömas - här skall inte sättas några prognosbetyg.

Är man dålig så är man. Sedan må man heta Edman (hmmm), Zlatan (HMMMM), Hansson, Svensson eller Källström! Nyanserade utvärderingar av spelarna och spelet tack! Och själv tycker jag väl att vår vän Kim var värd en trea, på samma sätt som Svensson hade varit om han spelat på samma sätt.

Lite intressant att fundera på vad som hänt om Svensson fått Källströms chans? Samma sak fast med vänstern (för det är väl hans sämre fot???)? Rubrikerna hade väl blivit lika överdrivna då? Typ: Revanschen! eller "Räddaren i nöden - igen"

Heja Elmander!

Så lite landslagsrapporter efter att på söndagen ha strosat runt i Göteborg:
Nordstan vid 4 - några av spelarna skriver autografer till folket - bakom avspärrningar så att inte gamarna (för fansen är det väl inte) skall hålla sig på avstånd. Rabi, Antonsson, Kalle S, Allbäck och ett gäng landslagsledare. Inte såg det ut som om det tog sååå mycket energi att skriva autografer. Verkade tom som om de hade kul.

Utanför ett stängt NK; vår nya kapten i civila kläder (måste vara skönt att slippa overall för ett modelejon) pratar (japp) med fans. Såg nöjd ut. Och rätt kort är han faktiskt!

På ett kafe på Avenyn såg jag sedan Anders S (han gillar uppenbarligen kaféer i Gbg) och Niclas A med respektive. Såg nöjda ut - och ostörda!

Senare på Engelbrektsgatan; Chippen, Zlatan och Mellberg med leenden på läpparna på väg till - ja det vet jag inte!

Så där; vad kan detta ge inför match mot Lilleputtsland i veckan!

Se upp för högmodet pojkar.... även om det regnat kan Ullevis matta vara ohälsosamt hård.

Svensson eller Källström? Skit samma - bara vi vinner. Måtte den som ser bäst ut på träning få spela! Och energi behövs - sedan spelar det ingen roll om den kommer ur kraft, sulfinter eller vänsterskott!

Barbara Buzz sa...

För mig är inte debatten Svensson vs Källström ens i närheten av en het potatis. Ingen av dem är en världsspelare, sega och tunga i gumpen. Men Kim spelar faktiskt i Lyon... väger aningen tyngre även om Elfsborg spelar CL 2007?

Nä för mig var det roligaste att Elmander gör sitt "stora internationella genombrott" eller betygen "lysande" ett stort frågetecken. Karln springer visserligen (forwards som löper mycket får automatiskt en fyra) och han har ett skönt löpsteg. MEN - han missar ju för tusan två relativt enkla snett-inåt-bakåt-pass.

Nåväl. Ny match på onsdag!

Oslagbar sa...

Håller med om att Svensson-Källström är överspelat.. Det var ju därför jag skrev min runa över ämnet..

Ny match med två Petter Hansson som mittbackar och garanterat oZlatanistiskt..

"Senare på Engelbrektsgatan; Chippen, Zlatan och Mellberg med leenden på läpparna på väg till - ja det vet jag inte!" Zaida där.. de var ju på väg hem!!