fredag, september 29, 2006

Vardagen är som vanligt ironisk..

..vilket blir solklart när jag råkade lyssna på Klartext idag..
"Nyheter på lätt svenska", bara det är ironiskt i sig, vilka vänder de sig till? Unga? Dumma? Invandrare? Jag säger inte att det är fel men enormt svårt att göra något lätt utan att idiotförklara lyssnarna, idag gick det bra tycker jag och jag fick veta att Anna Lindhs mördare vill bli flyttad till Serbien! Mijailo Mijailovic har tydligen gått och blivit enbart serbisk medborgare och vill "hem". Är inte det ironiskt, token var ju svensk när han mördade men är nu serb, hur funkar det enligt liberala regler? Ut men? Än mer skruvat blir det när serberna tydligen avskydde Lindh och tycker att Mijailo Mijailovic gjorde något bra..

Än värre är den äldre mannen på det privata vårdhemmet som bokstavligt talat badade i bajs! När hans dotter i ett sista desperat försök fick honom flyttad till en annan avdelning fick de med möda bort den inpyrda avföringen från hans kropp. Samtidigt har Attendo Cares ledning miljonbonusar! http://www.n24.se/dynamiskt/samhallsekonomi/did_13764244.asp
De sjuka badar i urin när ledningen likt Joakim von Anka dyker i sina pengar. Vad vad det han sjöng? What a wonderful world..

Tro nu inte det var bra med det, Uppsala igen där socialen tvingade en elvaårig flicka till gynundersökning då de "var säkra på att" hennes familj låtit könsstympa henne. Någon vidare research gjordes inte och resan som man trodde att familjen gjorde skedde i själva verket till ett helt annat resmål. Snacka om långa hakor på anmälarna när tösen inte alls varit utsatt för detta förfärliga ingrepp, ödets ironi gjorde att det svenska samhället svarade för en oförsvarlig kränkning för att de trodde..

Men allt är inte så illa, satte precis in 100kr på familjen Garakoesis bankgiro och jag kände faktiskt mig som en hygglig medborgare vars modesta bidrag förhoppningsvis hjälper familjen på samma sätt som alla som äter på restaurangen. Tillsammans kan vi förändra samhället, i alla fall lite..

Gparikel om krögarparet
Till sist:
Grönhage! Grönhage! Mannen som var nära att sänka alla gulsvarta framtidsdrömmar och som gjorde att Haglund fick träna pannbandsgubbarna från en pojklagsnivå! HAN ska få ordning på Djurgården!! Å hela Sverige skrattar.. Men va f#n, alla ska ju få en chans..

Inga kommentarer: