onsdag, juni 27, 2007

Lågstadielärare!!

Så stod de då där på podiet, den militante liberalen hade svårt att nå upp till barbordet bredvid den reslige(?) lejonmannen som med sedvanlig flackande blick tog till orda. Stolta presenterade de båda giganterna den nya lärarutbildningen. Äntligen ska det bli ordning och reda även där. Det har varit allt för slött och fritt, herregud, studenterna har ju själva valt ämnen! Nu är det slut med det. Nu ska vi ha lågstadielärare igen, och mellanstadiedito. Undrar vad jag är i botten enligt dessa båda herrar? Vi kör för lågstadiefröken tycker jag, det låter bra, "den oslagbara lågstadiefröken", för det är ju hon som är idealet för allt. Jag ser henne framför mig, lite rund om höft och barm, ca 55 bast, permanentat hår, klänning, glasögon, ett otroligt tålamod, en otrolig förmåga att berätta och trollbinda ungarna, sätter de små liven på plats när de är olydiga. Det var ju så hon var, Björklunds fröken i Skene, där har vi idealet, damen som ska få ordning på skolan igen. Med ämneskunskaper som ett smeck i pannan.

Lejonkungen ondgjorde sig över att så få söker till lärarutbildningen nu. Hans analys var alltså att utbildningen är för dålig och slö och slapp utan ämneskunskaper. Han nämnde inte att hans kompis vid sin sida faktiskt ägnat de senaste tre fyra åren åt att dissa skolan å det grövsta, tagit alla chanser att berätta om hur elaka barnen är och hur dåligt skolan sköts. Det kan finnas ett samband där för vem vill jobba i en sådan miljö? Han nämnde heller inte att lärarna enligt finansminister Borgs förklaring idag snarare tillhör den lågavlönade klassen i samhället än medel eller hög. De lågavlönade ska ju få skattesänkning.. Inte precis det som lockar en ung ambitiös student, fem år på universitet och sedan lågavlönad. Kanske ska de satsa på hushållsnära tjänster istället!?

I sexan ska vi ha nationella prov! I alla ämnen! Oj oj oj vad i måste dela upp världen i bitar under hösten i sexan för att sedan lappa ihop den i provbänken under våren. Kul för mellanstadiefröken att rätta.. :-)


Björklund uttalde sig för en tid sedan om det faktum att han faktiskt fått en hel del kritik inom skolväsendet för hans svartmålande karikatyr av verkligheten. Björklund svarade att han hade "Svenska folket" med sig! Har för mig att Bert och Ian körde med det också. "Vi ger Sverige vad folk vill ha." Idol kör samma race, "Svenska folket har röstat". Kanske är det nästa melodi, Björklund och Lejonkungen i juryn, lärarna får visa upp sig, liknar de fröken Skene går de vidare, annars blir det stocken.. Ja herregud vilken komik..

Good to be back! :-)

Länk till regeringens pressmeddelande

PS. Borg förresten, vilken kille, grabben kan gå över lik utan att svettas. Först tvingar de kristna demokraterna honom att "ta bort" fastighetsskatten, sedan trollar karln fram nya skatter som gör det VÄRRE för husägarna! Den elaka fastighetsskatten (som ju f.ö hyllades av OECD som den bästa i världen) tas bort efter vallöftet och ersätts med andra krångligheter. Självmål? Ändå måste jag erkänna att jag någonstans gillar karln. Borg är ganska opolitisk i sin framtoning, han är finasnsnubbe och det kan jag leva med (även om jag personligen inte hade något emot om fastighetsskatten faktiskt slopades..) DS

Länk till regeringens pressmeddelande

Inga kommentarer: