söndag, juni 03, 2007

Min bedömning?Mest visade video på YouTube idag. Tacka tusan för det.. Ni undrar över den Oslagbara bedömningen? Här kommer den..

Matchstart 20.00 lördag kväll.. välkommen till festen..
1. Matchen
Fantastisk match.. Märklig, underhållande, underbar och förfärlig på samma gång. Självklart ska inte den danske backen nicka till Elmander och visst bör inte Svarte-Petters trumfa med ett sådant skott och nog tusan borde målmannen ta den där härliga klacken till trenoll. Likaså borde inte Elmanders bröstrensning bli till ett danskt friläge och nog borde Mellberg ha bättre dobbar än att halka framför just Thomaspöjken.. Tretresläggan borde heller inte fått gå igenom hela försvaret MEN det var en sån match helt enkelt. En fantastisk historia.

2. Laget
Isak grym, Alex riktigt bra, Hansson enorm, Mellberg njaa.., Nilsson en favvo helt enkelt, Chippens offensiv världsklass i första, Linderoth knäckte danska ben i halvlek ett men i knät i andra tillsammans med Svensson som ju var mkt bra defensivt och löste sin roll som högerhand till Li utmärkt fram till 3-2 ungerfär, Ljungberg cool efteråt och fin passning till Elmanders nästan 4-1 och Elmander en världsstjärna bredvid Allbäck som arbetade väl.. Men allvarligt talat, Danmarks andra halvlek var psykadelisk, de gick på svampar helt enkelt...

3. Smällen
...kanske därför Poulsen knockade Rosenberg som ju ser snäll ut som en söndagsskolepojk, i ett läge då danskarna pressade svensken tillbaka över Stora Bält.. Fast dansken förstår ju skånska..

4. Den sk göteborgaren
"Fettot" "Idioten" och allt vad han kallas i pressen idag OCH av spelare, bor i Göteborg!! Kunde ju varit besvärande om han hade varit svensk men han är tydligen dansk. Här börjar det bli intressant. Är han verkligen en idiot? I så fall borde han ju bo på Lillhagen men det var nog inte göteborgsadressen. eller hade han rymt? Är han inte snarare en full fotbollstok som druckit minst tio gröna för mycket och av upphetsningen runt omkring fått ett spel och BETETT SIG idiotiskt. Kanske en bagatell i sammanhanget men vi lär ju våra barn att de inte är dumma utan gör dumma saker ibland, men denne kille hänger vi verkligen ut.. Iofs är han ju inget barn längre.. :-)
Naturligtvis bör mannen inte rusa in på plan för att slå domaren MEN är inte lite av felet också att vakterna stod och tittade på? Blev det inte än mer besvärligt när två andra tomtar fick springa in och spela på plan? En av dessa fick en klapp på axeln av sk vakter.. Märkligt.. Tydligen var stämningen också tät för svenskarna den gula läktaren som fick finna sig i skurar av ölglas och batterier och annat.. Dessa roliganer.. Säkert roliga en gång i tiden men inte säkra längre, det borde man vetat på Parken.

Har roat mig med att läsa krönikorna idag.. Alla utom en tycker att domaren gjorde rätt. Den siste menade att domaren hade Anders Frisk-drag och ville hamna i centrum.. Kom in i matchen Herr kröniklr, inte tusan ville mannen i svart avsluta så här! Lek med tanken att Ljungberg skulle sätta den där straffen efter tio minuters paus.. Vad hade hänt på läktarplats? Kanske ingenting.. Kanske..

En sak som hedrar: Linjemannen som såg och vinkade till domaren som vågade ta straffen. Dessutom danskarna som erkände straffen utan att gnälla. Tänk om den hade varit tveksam vilket efterspel det kunde bli. Danskar utklädda till svenskar som springer in på Råsunda på onsdag!?

Lo satt och tittade.. Vi säger att fotboll förbrödrar och vi säger att fotboll är en underbar sport. Det var inte den bilden vi gav våra barn igår..

1 kommentar:

Kontorsråtta sa...

Missade nog den krönikör som tyckte det var fel, men läste att en "gammal" lagkapten och hjälte (som väl aldrig fått kritik), Patrik Andersson tyckte att domaren kunde bitit ihop så att matchen kunde spelats klart.

Jag tycker allt att domaren gjorde helt rätt och att Elmander var grym. Älgkliv med fart och bollkontakt med finess!

Fast vad är det fina spelet i första och de tre poängen värda om vi inte får se en repris av det offensiva spelet på onsdag!

Och må Råsundas vakter och matchvärdar vara lite mer observanta än de danska (de var kanske förblindade av spelet??).

Och må alla svenska efterapare ta sitt förnuft till fånga innan de får för sig att äntra den gröna planen!

Leve gladfotbollen!!!!!