torsdag, april 05, 2007

bort med iup.. så bara..

By the way, ungefär.. Det där med IUP i skolan är för byråkratiskt, det är viktigare med tydliga mål.. Guess who?

http://www.skolvarlden.se/Article.jsp?article=1704

(individuell utvecklingsplan för den som undrade.. ;-)..)

Jag har sett den ett tag men inte kommenterat det, nu kom den igen och visst blir man lite fundersam över var detta ska sluta. Inkluderingen av särskolan ska också slopas kategoriskt..
Det är inga enkla frågor det här och vi har ett system i skolan som inte har anpassat sig för individens utveckling vilket ju blir tydligt i IUPfrågan OCH inkluderingen. SÅ visst, det enklaste är ju att slopa allt, in i fållan bara, här ska formas..


..påskharar och ägg kanske. Glad påsk!

5 kommentarer:

IT-mamman sa...

My god! Han kan verkligen ställa till det, den lille Björklund.
Nu har skolorna jobbat med IUP så svetten lackat och så ska det bli en tummetott av det.
Kan han inte ta ett friår (nej det har ju försvunnit!)eller tjänstledigt, skaffa sig en kolonilott, sätta sig i en fällstol och varva ner? Och överlåta skolan till såna som kan nåt. Snälla!

Kontorsråttan sa...

Det vore onekligen önskvärt att herr Ministern kollade med några fler än en "strax - innan - påsklovet - trött - lärare" på någon konferens innan han bestämmer saker som påverkar hela skolans utveckling!!!

För visst är det så att IUP kan och har medfört mer arbete av en typ som vi lärare inte är så vana vid - MEN, och det är viktigt, det har ta mig sjutton satt fart på utvecklingen när det gäller hur vi uttrycker oss om barns utveckling, hur vi förhåller oss till målen och hur delaktiga elever och föräldrar har blivit!

Jag undrar vad som händer om man säger till herr Ministern att man är lite trött på alla utspel som kommer; kanske avskaffar han dem då!?!!?

Oslagbar sa...

Friår verkar bra. Annars får vi väl göra det som kontorsråttan föreslår.. JOBBIGT, slitigt och byråkratiskt!

Anonym sa...

IUP känns ur föräldrasynvinkel just som BYRÅKRATI! En jäkla massa arbete...visst, det brukar det bli i byråkratiska system.
/Peter (förälder)

Oslagbar sa...

..tror du uppfattar det så för att iup i mångt och mycket inte blivit vad det ska vara, dvs ett levande dokument som följer eleven i det dagliga arbetet, levande alltså, inte bara en produkt som dammas av inför utvecklingssamtalet. I den världen är iup inte byråkratiskt..