måndag, april 23, 2007

Leijonborg på fall

MYCKET spännande.. Alla tror nu att det är upplagt för Jan Björklund att ta över, andra vill ha Cecila Malmström. Intressant analys i Aftonbladet "batongliberalism" mot "socialliberalism". Det finns fortfarande libera företrädare i partiet som faktiskt ÄR liberala och dessa vill ha Malmström.. Batongliberalism.. jo jag tackar..

Denne GP-man är nog inte så nöjd med sin analys i dagens tidning.. "Även om det dröjer ytterligare några dagar innan bilden helt har klarnat tyder ändå det mesta på att Lars Leijonborg reder ut den akuta krisen och omväljs som partiledare i september, rapporterar GP:s Fredrik Tenfält från folkpartiets kommundagar." Morsning Fredrik! Läs artikeln här..
O
m Björklunds politiska gärning skrockade man i Public Service "han skulle kunna införa dödsstraff från årskurs tre om han visste att det skulle göra honom till partiordförande".
Snodde citatet från bloggen Utsikt från höjden som var rätt rolig att läsa..

Som sagt, mycket intressant. Vilken väg tar folkpartiet och vad kommer det innebära för skolpolitiken. Får Björklund andra små liv att räta upp i leden eller låter han skolan fortsätta vara basen för uppstramningen av Sverige?! Och tänk vilket spel det egentligen är politiken, någon sa att Leijonborg kommer bli ihågkommen för att vara populisten som flirtade med sverigedemokraterna.. Tänk om man vetat det för tio år sedan..

1 kommentar:

Kontorsråttan sa...

Så rätt jag hade - att Oslagbar inte kunde hålla fingrarna borta från att kommentera Bills (eller är det Bulls??) fall.

Själv är jag tveksam till vem av Björklund och Malmström som är bäst?

Björklund som ledare - kanske lite mer lugn och ro för skolfolket att ta till sig alla hans "batongliberala" idéer inom skolans område som sprutats ut som ur en AK4 sedan i höstas...

Malmström som ledare - kanske lite mer verklig liberalism i alliansens politik???

Svårt att veta - men att vara ordförande i den valberedningen kan nog vara lite knepigt...

Och Oslagbar - lite lite fotbollsbloggande nu va... inte är du väl en sådan där "medgångssupporter" som släpper ditt grepp om Anders och de andra på plastmattan när det börjar gå lite trögt....