onsdag, april 25, 2007

ytterligare en premiär..

Lo brukar alltid vilja läsa om matchen i tidningen dagen efter. Det blir liksom en trygghet när han inte får se klart matchen på kvällen. För något år sedan hoppades han kunna se sin far spela.. i Sportnytt.. Idag skrattade vi åt det. Ska man följa Lombardo i Mölndalskorpen så får det bli Oslagbar.. Så hur gick det då i kväll? KappAhl grus, Luftfartsverket på andra sidan plan, bäddat för höjdarfotboll alltså..
..och visst gick det bra! Aldrig har väl en 0-0 match varit vackrare. Till saken hör att det var första matchen för året, grus, sju spelare, sju spelare som är ett år äldre än fjolårsuppsättningen, sju spelare som trillade boll under första tjugo, som gick på knäna i andra halvlek när Luftkillarnas Pirlo styrde upp spelet från sin strategiska mittfältsroll som med en jetmotor på ryggen. Det var därför ett heroiskt Lombardo som den obefintliga publiken fick se (var var ni alla?). Uwe spikade igen, Ådahl dominerade försvarsspelet i sin debut och kompletterade Lasse utmärkt, coachen chockade oss med simulera en stukning minuterna innan match för att sedan gå in och styra och ställa, faktum är att sett över hela matchen så var vi närmast seger. Bollen i första halvlek var av modellen segelflyg och en lättare touch förflyttade den rakt upp i luften. Således hamnade Oslagbara skott och Stoltza dito relativt högt över målramen och när Björns guldfot fick sina lägen så ville bollen inte riktigt in i motståndarnas hangar.

När väl ballongbollen skjutits all världens väg bytte man till en kula som hade fått en medicinboll att kännas len. I takt med detta blev också Lombardos ben tyngre..
Därför 0-0 mot seriefavoriterna utan avbytare och med fina skapade lägen får ses som godkänt. Bra organisation, fina kombinationer, härliga målställningar som när Pirlo dunkade en retur från nära håll så att hela Åby skakade, med en minut kvar att spela. Där pustade vi ut och kände nog lite till mans att: Nu är vi igång!

4 kommentarer:

larsniclas sa...

Var skriver man på för avbytarbänken?

Oslagbar sa...

Har vi råd med dig?

larsniclas sa...

Ekonomiskt? Ja!
Spelmässigt? Mer tveksamt...

Oslagbar sa...

Vi har varken spel eller ekonomi så va fan.. ;-)