måndag, augusti 25, 2008

Björklunds bluff avslöjad!!

Det är en glädjens dag! Jan Björklunds och Folkpartiets skolpolitik har av Sveriges Radio brutalt avslöjats! Alla Björklunds argument om hur illa det är i skolan blir demonterade och analyserade av grävande SR-journalister och resultatet är det vi redan vet; det ÄR ingen kris i svenska skolan! Visst finns problem men inte av dignitet vi fått veta av Björklund i debatten. Reportaget är strålande och jag säger bara ÄNTLIGEN har vi fått en motvikt. Äntligen är det någon som kritiskt granskar det som Björklund kallat "flumskola i förfall".
Klicka in er här:
http://www.sr.se/cgi-bin/P1/program/artikel.asp?ProgramID=3238&Artikel=2250176

Jag är till och med så glad att jag kan glömma att Örebro vann igen igår och att Kalmar vann igen igår.. :-)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kontorsråttan fick just tipset av en annan oberoende skolspanare som inte köpt herr ministerns svartmålning och verklighetsbeskrivning! Visst är reportaget bra och det ska bli riktigt intressant att se om det blir några kommentarer alls från bastionen där på Utbildningsdepartementet.

Det verkar visst som om avsnittet om att kritiskt granska statistik inte var så vasst när ministern själv gick i skolan på den gamla goda tiden! fast då vard et ju ordning och reda förstås!

Oslagbar sa...

..ja det var bättre förr.. Vad innebär detta för alla ledarskribenter??

Anonym sa...

Ja, för vissa (hm GP och DN främst) kanske det blir lite jobbigt. De kanske hoppas att det dyker upp något annat viktigare att skriva om så man kan slippa kritisera favoritministern...

Hoppas bara att skolfolket tar chansen och är ritkigt kritiska och visar på motbilden som är mer sann. Och att den är väl förankrad i forskningen!/Kontorsråttan

Kontorsråttan sa...

och här kom visst försvarstalet....

http://www.regeringen.se/sb/d/10405/a/109773

Oslagbar sa...

..en dåres försvarstal..