måndag, augusti 18, 2008

Dagis eller förskola?

I morgon börjar Li dagis igen. Femton timmar i veckan. Los skola började idag och han har till sin besvikelse ingen fritids. Det är Lady Dis fel, eller snarare systemet. Barnen klandrar inte sin lillasyster..

Förskolan ses och, det menar jag verkligen, SKA ses som en pedagogisk verksamhet som är viktig bör barnens utveckling. Alla vill ha det så, förskollärarna kämpar för sin yrkesstolthet och sin verksamhet och jag tycker att det är riktigt bra. Därför kan man ju undra varför de barn som har nyfödingar till syskon hemma inte får vara med. 15 timmar som oftast inte är förhandlingsbara. SÄnder det verkligen signalen att förskolan är viktig? Snarare; "Det är viktig så länge du inte har en lillasyster för då är din mamma eller pappa hemma och det är mycket bättre för dig". Å allvarligt talat, hur kul är det för ett litet barn (jo de är fortfarande små) att vara hemma och stimuleras av en bebis varje dag?! Många mammor (oftast mammor) löser det hela genom att skriva in sig på universitetet. På så sätt får man "barnomsorg" igen. Sedan är det inte så noga hur många poäng det blir.. Är månne "barnomsorg" förskolans rätta ansikte!?
När det gäller fritids så fattar jag poängen, men där är det väl snarare att det inte stör verksamheten allt för mycket om vår son skulle kunna vara där någon timma extra i veckan.. Fritids är ju fritids och där är det ingen som gör gällande att det ska leda till goda betyg.

Istället kommer Pixbo tennis och hämtar upp Lo med buss(!) varje måndag kl 13.45! Det är inte illa!

Olympiska lekarna, hur kul är de egentligen för oss svenskar? Ribbor trillar och häckar växer. Jag ser fram emot supersmurfen, Sveriges bäste idrottsman kommer att ta guld!!

Visst är det kul att göra mål! Se kommande matchrapport.. :-)

Inga kommentarer: