måndag, november 21, 2005

Hur bor Gubben Frost?

Vi bor grymt bra. En kort promenad till pendeln och så en metrosudoko in till stan. Enormt bra. Dessutom snyggt och inne. Jul i Kvarnbyn startar i advent och man kan träffa unga designers som ställer ut i den gamla liden, modern i gammal miljö. Bullerbyn i storstan och där i en grå trettiotalskåk hittade vi vår oas. Eller skapar den för i sanningens namn var huset beigerosa och med precision dissekerat från charm när vi köpte den. Tur var väl det för annars lär vi varit chanslösa i budgivningen. Ett grannhus är till salu. 1,2 är tydligen utgångspriset. Låter som ett fynd men märk väl att kåken fått stå ut med ett hårt liv och leverne och de 70 kvadraten bör nog grundligt putsas på minst sagt, med andra ord, blås ut skiten.. Fast en komma två skvallrar ju om att hyggligt marknadsvärde för området.. Kom och dofta under jul i Kvarnbyn.

En metrosudoko? Ca 7min och 30 sek om den inte jävlas.. På tåget från Borås ikväll gällde Aftonbladet svår och den gjorde så, jävlades alltså, tågresan gick undan men siffrorna hamnade fel, de gör det ibland märker jag..

För sonen börjar siffrorna däremot bokstavligt talat falla på plats. En fantastiskt tid, Lowe är som en svamp, tar in och behandlar, räknar och läser på sitt eget sätt. Det är intressant att följa hur han lär sig, tusen frågor, funderingar, testa teser. ”Eller hur pappa?” Han har sina strategier, när jag felaktigt fick för mig att Corona är ett spel för två (har ju inte spelat på tjugo år!!) noterade Lowe att det finns fyra köer, (heter det så, stötpinnarna.?) alltså ett spel för fyra. Lowe har också avslöjat den stora bluffen. När frosten kom för några dagar sedan berättade han glatt att en del människor tror att frosten är målad med pensel. Han fortsatte:
”Och på dagis tror fröknarna att Gubben Frost målar marken!” Underförstått, ”hur dum får man vara?” Den killen ska vi försöka lura med tomten om en dryg månad.. Försök med det du..

Loves pappa fick höra att han har Elfsborgständer.. Gula med svarta prickar! Å mina är bara gula enligt Lowe, lyllos mig! Allt detta kaffe..

Ronaldinho är hyfsat bra.. Real Madridfansen stod upp och applåderade, tungt.. Hur ska Henke platsa där? Den nye Messi är ju ett geni. Fast Henke tjänar nog rätt bra för att spela b-lagsfotboll och att bara få vara i samma miljö som dessa killar.. Och Zidane ZZov hela matchen. Och Beckham fixade frisyren. Och Figo gjorde mål för Inter. Och inte för Real.

Zlatans mål? Jovars, han kan den killen..

Oslagar krog? Delerium café vid Kronhusbodarna. Ett hav av ölsorter, grymt. Och så firade vi Ylvas och Martins uppsats som gjorde succé på Lindholmen i fredags!

Bloggträff i morgon kl 15! Ska skriva lite om vårt Podcastingprojekt inför eftermiddagen, det är häftigt.

Jobbade på hockey i eftermiddags. 904 vilsna själar och undertecknad såg BHC spela 0-0 med Troja. De kronobergska hästarna stred heroiskt i Borås charmlösa aluminiumfolietempel och prickade både ribba och stolpe i slutet av matchen. Dock mållöst och tröstlöst. Nu har lagen match onsdag fredag och söndag. OK de tjänar pengar men de lever inte på sin idrott. De har jobb vid sidan av och hockeyänkor vid sidan på. Beundransvärt. De gnäller inte utan kör på i bakgårdens hockeytempel. Och så har elitseriespelare mage att klaga.. Vill ha ”lediga söndagar” eller vad de sa men jösses, de stackarna tjänar mer än stadsministern och jobbar kortare dagar än Conny på Volvobandet. Klaga gossar! Dessutom HAR ni ju lediga söndagar för det är ju match på lördagar. Det börjar gå lite långt det där med fackföreningar för idrottare. Har heller aldrig förstått de idrottare som på fullt allvar menar att de måste tjäna så abnorma summor nu när de är aktiva eftersom karriären är så kort och de måste ha något att leva på efter karriärens slut. Den har man ju hört ofta. Vad tänker de göra egentligen? Om de slutar sin aktiva karriär vi 35 års ålder så har de ju fortfarande 30 år på sig att jobba, dra av fyra år för utbildning så får du kvar 26 år.. Som sagt, förstår inte argumenten. Klaga gossar!

Iprenreklamen börjar bli lite tjatig..

Fast jag är väl bara avundsjuk, en kommunaltarbetande flitens råtta som nosar på idolerna med skumgummimikrofon och som skriver osammanhängande saker på en sida som jag bara själv läser.. Klaga gosse! God natt Sverige i morgon ser vi på God morgon alla barn med den underbart vedervärdiga lärarinnan och hennes förnedringsluciatåg.

Inga kommentarer: