lördag, april 26, 2008

Känn på den..

..intressant läsning på vigule.se. Trots seger mot seriesuveränen så är det ändå en del som fortsätter gnälla på effektiviteten, jo jag tackar.. Någon konstaterade dock sarkastiskt att Haglund nu måste avgå eftersom det bara blev 1-0.. ;-) Det har varit mycket sånt i Borås den senaste tiden annars, gnällande av supportrar vars gula världsbild förmörkades av kollektiv guliganhybris efter guldet i förfjol. Märk väl att det förra gången var 45 år mellan gulden.

Jag har också tyckt att exempelvis 0-1 mot Ljungskile känns så där bra men samtidigt, sett till hur laget spelar, det kan bli riktigt bra framöver. Elfsborg har en idé och den kan bära frukt.

Bajrami skojade idag, Avdic kom mer och mer rätt, Bella gjorde ett mål ta mig f#n och Florén var landslagsmässig. Ishizaki och Svensson är grymma, Lucic fantastisk och Wiland stabil. Beröm därför till chefen som vågat satsa på Florén trots några mindre bra insatser ifjol, spelat in Avdic och Bajrami och desutom matchar in Kurbegovic som faktiskt kan bli bäst av dem alla. Mest imponeradd blir jag dock av valet av vikarie på mittbacken idag. Johan Sjöberg gjorde det bra på Söderstadion men Sjöberg är Kapten Blod och ingen bolltrollare och därför väljer Haglund en Karlsson med dvärgvarning istället, alltiallon Johan löser det stabilt och bidrar till spelet på backen på ett helt annat sätt. Haglund har sin idé, det ska spelas fotboll och alla motståndare vet att det är svårt att matcha det spelet, därför kommer de till Borås med målet att täppa igen. Örebro lyckades hålla nollan men AIK, Kalmar och Sundsvall har fått obekväma resor hem. Några säger att Elfsborg varit ojämna hemma i år. Tre vinster, en oavgjord och 6-0 säger för mig något annat.. Börjar de också vinna borta och får stopp på sjukstugeströmmen så kanske det inte blir så tokigt i år ändå.. Alla ni som gnällt har väl också med i beräkningarna att Augustsson, Andersson, Ilola och Keene är skadade. Hyggligt sparkapital om du frågar mig..


Emil är guligan, jag visste det!

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/allsvenskan/article2356393.ab

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det var en fröjd att se. Med den inställningen i varje match, så blir det GULD!

Marco

Oslagbar sa...

Marco också Guligan fast det visste jag ju.. :-)