måndag, april 21, 2008

Mr Tourette och jag

Var på en tankeväckande föreläsning ikväll med denne kille:



En fantastisk historia med både glädje, sorg och Zoegas kaffe.. Pelle fick till slut ordning på sitt liv och insikt kring vem han är och varför.. KBT var nyckeln.
I skolan hette nyckeln A6, dvs att se utanför formen A4. De som gjorde det nådde också Pelle, medmänsklighet, förståelse och sann pedagogik, att bry sig, att försöka nå fram, inte nödvändigtvis förstå. Är det inte samma medel som får lärarna i Klass 9A att vara så bra? De bryr sig..

Tänker att det finns en och annan Pelle därute som det inte gått lika bra för. En och annan som inte passar in i den Björklundska skolan.

Läste f.ö. en mycket bra artikel på GP på ämnet Björklund:
Kampen om kunskapen
Björklund och forskning känns hett.. SÅ hett att han inte har en aning om vad han relaterar alla sina sanningar från. Dessutom tycker Björklund enligt artikeln att skolan ska ge upp det där med att barnen ska ha lust att lära, det ligger i skolans natur.. Jo jag tackar..
Undrar för övrigt om GP har några möten mellan redaktionerna, Kultur och ledare verkar inte dansa tryckare i alla fall på personalträffarna..

Blåvitt har en grym målvakt!

1 kommentar:

Anonym sa...

Kontorsråttan håller med om målisen, verkar vara en kanonvärvning!

Beträffande dansande redaktioner...kanske säger någon av dem som Uggla: jag dansar aldrig nykter? Heja kulturredaktionen!!!!!!