söndag, april 20, 2008

Sarkastisk tränare

55 avslut på tre matcher.. Så sammanfattade Haglund Elfsborgs senaste och den massiva kritik han och laget fått stå ut med efter 0-0 och 0-1. Självklart är 2-0 så mycket bättre och det handlar ju om att göra mål. Jag kan dock förstå Haglund. Såg ju själv hur överlägset laget var mot Örebro och hur Kronbloms sofflock aldrig varit så välbevakat som förra söndageftermiddagen i Borås. Örebroarna kämpade med näbbar och klor och fredade målet med tur och skicklighet. Än värre var Starke Arvid som ju inte bara fredade sig, han lockades skicka in ett långt inkast i slutminuterna också och det gulsvarta fiaskot var ett faktum. Mot GIFarna kom målen och det var inte mer än rätt. Media har redan frossat i Sundfors tabbe och det faktum att Mobäck var som på en öde ö när han pricknickade in 1-0. MEN de skulle också kunna fokusera på Ishis fantastiska frispelning till Berglund och Sundfors kalasräddning som han upprepade andra gången Berglund var fri. Dessutom Mobäck i ribban och minst tre tunga Svenssonskott.
Men som sagt, det gäller att göra mål i alla matcher. Som Kalmar.. Nio sprattlande söderbröder höll till 93 min. då kom Ingelsten. Snälla Patrik, jag tar tillbaka allt förlöjligande och önskar att jag hade dig i min Drömelva..

Men vi får se om Boråsarna kammar sig nu, det gnälls mer än i Norrköping för tillfället och det är inte bra om laget hamnar i ett vi mot dom-läge.. Det har varit på g ett tag, minns UEFAcupen och publiken som svek. Haglund tjurar och Boråsarna gnäller, kamma er och kom igen!

Läste ett bra uppslag i GP idag om amerikanska fängelser. Nolltolerans och hårdare tag fyller anstalterna och förbrytarna blir bara fler och fler, svarta och latinos spärras in så att den vite medelsmith eller vad de kallas över där kan gå "säker" på gatorna. 20% av alla svarta och lations mellan 21 och 44 är har suttit inne! Skrämmande siffror och nu börjar t.o.m. jänkarna själva inse att det kanske inte funkar så bra det där med att låsa in och slänga nyckeln utan man kanske ändå ska satsa mer på mjukare metoder och vård igen. Å samtidigt vid ett köksbord nära dig sitter Svensson och tänker precis tvärtom.. Helst ska vi börja i skolan och spärra in s.k. mobbare. Vi borde lära mer av våra egna och andras misstag.

Magen växer mina vänner. Snart räknar vi ner och namnförslagen haglar vid middagsbordet. Li tyckte att Vendela var bra även om hon är säker på en pojke, själv tycker jag att Milton är coolt även om det kanske är lite mycket hästhoppning över det..

Inga kommentarer: