söndag, september 16, 2007

Bellevue, Ullevi och slipad dörr

Var på Bellevue marknad igår. Sålde. En salig blandning där, kände igen flera personer från förra gången, intressant miljö att vara i, vecka in och ut. De vet värdet av saker och till, vi andra tror att vi vet men har ingen aning. Säljer värdefulla saker billigt och håller i det vi själva tror är värdefullt så länge att när vi väl sänker priset så finns inga köpare kvar. Först gick en lampa modell gräslig för en tia. VI hade fått den som ett skämt. Gammal halvunken parfym är också hett medans tavlan som vi själva haft uppe tills nyligen inte alls passar i smaken. Och på bordet bredvid säljer killen som vanligt gamla mobiler och bilstereor.. Direkt från var undrar Svensson? På Bellevue kan man nog köpa allt, det finns t.o.m. ett apotek bredvid frisören..
Barnen var med och hade eget bord. Lo och två kompisar. Bra träning, de tjänade 200 kr var och fick en mattelektion från verkligheten tillsammans med social träning på hög nivå. För visst känns det i själen när den äldre damen dold i sjal prutar på en vas för en femma..

Matchen då? Den där ICA nickade ettnoll efter en minut men där efterspelet handlade om Elfsborgs straff som gav välbeövlig kvittering till 2-2? Tja, bra gjort att ta sig tillbaka efter katastrofen i början. Märkligt tjurigt bland de blåvita dock. Ingen kommenterade att Gustav Svensson var offside vid först. Wiland tabbade sig, visst, men på skarven fanns bara en elfsborgare nedanför GS eftersom Wiland var ute och flög. Märkligt att ingen noterade det. Solklart framför TV:n. Lika solklart som att det var straff. Visst tog han bollen också men ska man få mörda i samma situation bara för att bollen är med? Förstår inte det. Solklar straff. Bollen med ena foten Alexandersson våldsamt med andra.. Frilägesutvisningen uteblev dock. Märkligt.

Borås idag efter Los träning.. Svärmor har en ny ytterdörr efter flera timmars slipning och målning. Snyggt..

4 kommentarer:

Kontorsråttan sa...

Jag har funderat på det där med offsiden - går inte bollen på en elfsborgare????

Och straff tycker jag fortfarande inte att det var, men som sagt - kanske ett - ett i domartabbar.

Men är inte en armbåge i ansiktet en frispark???

Hysén - ja han spelade enkelt och var noga med positionerna i försvarsspelet.

Kan man hoppas på Trelleborg mot Dif så spänningen kvarstår?

Oslagbar sa...

-Nix, Wernblom skarvar..
-Du kan aldrig få det till en domartabbe för att han blåser när en försvarare mosar en forward, att gå på bollen innebär inte att man dessutom får mangla resten av kroppen.. Att en kontorsråtta kunde vara så enögd!! :-)
-Armbåge naturligtvis frispark, och varning. Han skulle blivit utvisad där..
-Hysén var oduglig!
-Forca Trelelborg. Hoppas på Berg.

Kontorsråttan sa...

Enögd - icke, jag fösöker bara bidra till en lite animerad debatt här på bloggen....

Angående Hyséns oduglighet - nja jag tycker nog att gamle mannen i målet kändes som en stooor säkerhetsrisk... Dags för föryngring där.

Oslagbar sa...

Tempus; Hysén var oduglig i matchen men är en mycket duglig spelare som Blåvitt får nytta av! Kanske främst nästa år.

Bengt A verkar mer och mer vara just oduglig.. Borde föryngrat innan året. Men inte var Wiland så mycket bättre..