onsdag, september 26, 2007

Pikar..

..ok, jag måste kommentera utvecklingen i allsvenskan.

ICA - leder. Grattis! Jag imponeras av framgången. Det är starkt gjort med små medel. Bra av tränarna. Wernblom som target är ett fynd. Gustav Svensson likaså. Bra gjort som sagt och hatten av för tränarna. MEN samtidigt ett kraftigt underbetyg till allsvenskan det måste man säga. Blåvitt spelar ju ingen glamourfotboll precis. De är Gefle i kubik och det är framgångsrikt på ett sätt som ger ett stort underbetyg till..
..AIK som ju spelar fotboll. Självklart kan man dock inte hålla på gnagarna som boende i västvärlden. Intressant också att de i två matcher var chanslösa mot..
..mitt hjärtas lag. Krossade AIK i dubbelmöte och har 4-1 i poäng mot ICA. Det är alltså inte där de spelat bort guldet. Det har de istället gjort i Valencia och Budapest. De har inte pallat mentalt att vara med i cuper och samtidigt prestera som regerande mästare. De har egentligen bara varit bra i några matcher i år. De ÄR inte tillräckligt stabila som bäst i Sverige än men det kommer säkert nästa år! :-)
..Djurgården har spelat bort guldet från Borås. Elfsborg överlägsna på arenan, bara 2-2, Elfsborg kontrollerade matchen i Stockholm och hade 1-0 till fem minuter kvar. Djurgården gjorde inte bara ett mål på hörna utan.. ja ni vet, ridå ner..
..Kalmar krossade Elfsborg i Småland och var närmare segern vid 2-2 i Borås..
..krossa var ordet, Halmstad hade lekstuga med gulingarna på Örjans,, en pinsam gul historia. DÄr har dock Elfsborg chans till replik.
..Hammarby. Märkligt ändå. Elfsborgs straff mot IFK orsakade en hel del diskussion minst sagt. När Petter Andersson lobbade över Wiland och såg bollen gå utanför, fortsatte han fram och föll över mv som naturligtvis var kvar på sin post. Straffen var horribel. Snacket efteråt?

Min tabell inför sista matchen:
Elfsborg samlar sig, vinner tre raka, BP, Halmstad och Örebro. Bör de göra..
IFK vinner mot Hammarby, kryssar i Malmö och mot AIK, är ett poäng efter Elfsborg
AIK slår Gais och Trelleborg, kryssar blått och ligger ett efter Elfsborg.
Djurgården slår Örebro men får bara 1-1 i Gävle och kryssar sedan i Halmstad, vi glömmer dem..
Kalmar däremot tuffar på, vinner tre raka och leder inför avslutningen..

Sedan avgörs det: Kalmar kryssar Aik, IFK vinner mot Trelleborg och Elfsborg kryssar i Malmö. Blåvitt vinner.. För, jag har sagt det förut, Elfsborg kan omöjligen vinna efter en så tafflig säsong. MEn.. :-) Å kanske kan vi inte räkna bort DJurgården så lätt..

2 kommentarer:

Kontorsråttan sa...

Jag kan absolut köpa ditt resonemang. Speciellt med tanke på att du har IFK som slutsegrare.

Mest förvånad i år är jag trots allt när det gäller två lag söder om Hallansåsen. Vad sysslar de egentligen med i Malmö och Helsingborg??? Och om det stämmer att de funderar att ta Erlandsen till Malmö - hualigen - då blir det inte kul för skåningarna...Men Nilsson till Malmö tror jag mer på - om inte Helsingborg tar honom först!

Sedan får vi väl hoppas att det Oslagbara laget från Borås nu tar sig in i UEFA - finrummet (eller kanske är det bara hallen?) nu när de "offrat" ett guld för Europa!

Oslagbar sa...

Undrar hur bra Rolle är?! Är han mediaman eller är han så bra som alla tror? Gais är ju inte direkt champange de heller men å andra sidan har de framgång med små resurser. Vad skulle hända i Malmö? Det verkar fö vara Hasse Borg där nere som förstör klubben..

Ja torsdag är det UEFA igen. Håller med att de behöver vinna nu. Men erfarenheten av tuffa matcher har de ju med sig även vid förlust.