torsdag, maj 17, 2007

Dags att sammanfatta..

...Boston.. Trevligt trevligt. Det är mycket brittiskt det är det frånsätt de höga husen och de stora bilarna. Var rädd för "The Big Dig", dvs stora omläggningar och nybyggen i trafiken. Det var enkelriktat överallt men med en oslagbar kartläsare och en utmärkt chaufför hamnade den stora Forden (Aset kallad) dirket framför hotellet och snabbt ut till flygplatsen. Nu låg ju också hotellet väl till ska erkännas. Boston var dessutom väldigt säkert. Antingen var vi naiva eller så var det så men vi rörde oss fritt och blev inte jagade av skummisar och hamnade inte i gängkvarter även om vi skymtade en äkta Tony Sopranos i Little Italy. HArvard var extremt fridfullt och gästvänligt och med tanke på dollarns låga värde så är det hel klart ett semestermål för en bredare svensk massa framöver. Det var nästan märkligt att glida in på den rökfria irlänska pubben och känna sig som på Dubliners i stan, världen är så stor så stor men ändå ganska liten..

..Portland.. Om möjligt än mer gästvänligt och inbjudande. Lika säkert som Skene fast betydligt trevligare (ursäkta ni i Mark). Fastnade mest för det lokala bryggerilivet, pubbar med hembryggt öl och framförallt spännande ale. En mycket dryg och i ärlighetens namn mindre välsmakande färsköl sent en av kvällarna förtog inte det intrycket.

..Baseball.. Regerade. I Boston var det RED SOCKS allover trots ett väl spelande basketlag och dito hockeygäng så var det rödsockarna som dominerade.

..Stora bilar, billig bensin.. VILL Bush verkligen göra sitt för miljön så har han en matchboll där, men vågar han?

..Saab på väg förbi Volvo enligt rykten i Portland. En heldel av båda såg vi allt.

..Flygresan.. ganska trist trots Music and Lyrics på hemresan. Märklig känsla att bli utfrågad av gränspolisen vid inresan. "Har du fått något av någon under den senaste tiden som du tar med dig in?" "Har du packat väskan själv?" Kan göra den säkre osäker.. En stackars man med asiatiskt utseende blev grillad under en halvtimme av passdamen dessutom. Killen såg from ut som ett lamm men det hjälpte inte.. Själv stod jag bakom i kön och svettades.. Land of The free..
..New Hampshire.. reste vi snabbt igenom och stannade vid en av många spritaffärer efter vägen modell big. EB köpte en vinflaska helt på etiketten; "Three blind Moose", själv köpte jag en pava whiskey på smak, fick en sån där brun papperspåse runt flaskan..
Märkligt ställe annars New Hampshire, billig sprit och ett ödmjukt valspråk: "Live free or die".

Återkommer med jobbsammanfattning.. .. och en ölgenomgång till LarsNiclas..

Inga kommentarer: