onsdag, maj 23, 2007

matchrapport

Det finns plus och minus.. Vi börjar med det gottaste..

..första halvlek!
Efter en trög start med vilsna positioner fick Lombardianerna fart på spelet. 1-0 av Notoriske Nobby efter en retur på ett oslagbart skott kändes både rättvist och säkert. Sista tio av första var det t.o.m. en del kombinationer.

I halvlek var vi överens om att förbättra positionsspelet, annars var allt lugnt. Sedan kom..

..andra halvlek och kanske tog vi det där med positionsspelet på för stort allvar, eller så tänkte vi inte alls, förmodligen det senare för maken till stillastående spel har sällan skådats, och nu snackar vi korpen på Åby. Vi lät motståndarna ösa in en snabb kvittering helt enkelt. Hoppet tändes åter när Notoriske Nobby på Niklas Skoogvis knyckte bollen av sin back och spelade fram Junior som från nära håll gav Lombardo en överraskande ledning igen.

Vid gästernas kvittering fick domaren en nyckelroll. Undertecknad var på väg att få fram sin enda välriktade passning under hela halvleken till en helt fristående Benny Guldfot varpå en motståndares utsträckta arm förändrade bollbanan. Kontringen som följde gav 2-2 och vilda lombardianska protester besvarades av rättsskiparen med att vi fick fördel av bollen.. I det läget kändes det meningslöst att faktiskt påpeka att gästerna fick bollen och gjorde mål.. Det är så i korpen.. Fast å andra sidan så får man de domare man förtjänar. Minimal rörelse i fortsättningen av matchen i kombination med hög press av kombatanterna gjorde att följande två mål i matchen hamnade i fel bur efter desperata och totalt misslyckade försök att starta anfall. Sammafattningsvis så var det en medioker andra halvlek och undertecknad hr förvisso aldrig varit en vessla på plan men i dag gick det extra långsamt och timingen fanns liksom inte. Viss förklaring i att den sedan en vecka tillbaka ömmande ryggen hämmade uplägget och gav passivitet men det var i ärlighetens namn annat som spökade också.

Kommer inte ihåg vilka vi mötte men den unge turbokillen i röda short var duktig och nog den spelare som själv avgjorde.

Analysen efter matchen var intressant. Vid segern två omgångar tidigare spelade Lombardo sin bästa fotboll på flera år, underlaget var plastgräset på Frejaplan! Passningarna satt och frågan är ju varför vi avdankade hjältar ska behöva spela på dessa bedrövliga planer. Vi behöver släta fina planer, inte dessa åkrar av grusgräs.. Inte för att skylla ifrån oss men ändå.. Nya tag nästa vecka. Inser att jag faktiskt behöver börjar springa.. Kan man träna snabbhet vid 36 års ålder??

Milan - Liverpool nu, mycket bättre plan..