lördag, maj 26, 2007

Hammarkullen och tre nya poäng


Hammarkullekarneval!
Så nödvändigt, så härligt. Jag blir nästan lite rörd faktiskt av den färgprakt och den underbara kraft som karnevalen ger, att se barnen i härliga dräkter, att se vuxna dansa och le, att se nakna magar av alla mått och också en del svenska inslag bland chilenska rymdmänniskor och fantastiskt skrudade färgglada bolivianer. Sedan kanske det nästan var lite FÖR bra med tivoli och västgötska knallar i ett hav av människor. Mycket folk alltså.. När man letar mat så är det svårt att hitta en halv special till barnen men det funkade med chorico från Uruguay också för Li och Lo. Själv njöt jag av den kryddstarka gråa(!) historien i baguette och hemgjord salsa. Gick man in i föreningslokalen kunde man köpa en billig tyskimporterad starköl under disk. Så nödvändigt, så härligt.

För barnen var det naturligtvis exotiskt får ärligt talat, segregationen i Kvarnbyn är relativt stor, åt andra hållet om ni förstår och Li har fortfarande stora ögon när hon ser en färgad man.. Så visst inser jag hur viktigt det är att ge barnen ett rättvist perspektiv på tillvaron. Glasbergsskolan är en perfekt skola men nog blir det lite glashus över det när föräldrarnas största problem handlar om huruvida personalen fixar organiserad lucia för den blå vägen eller inte.. Kontrasten är stor, det var ju faktiskt inte så länge sedan karnevalsvägen i Hammarkullen kantrades av mord och uppgörelser så vi kanske ska samla oss lite här på den medelklassade gräddhyllan.. Mer Hammarkullen åt folket och gärna lite karneval i tillvaron. På måndag är det vardag igen och då kan man fortfarande köpa falafel för en selmalapp och klippa sig på Bredfjällsgatan för 80 spänn om jag tolkade den arabiska skylten rätt. Vågar vi oss dit då?

Klippte gräset till Lasse Granqvists slutminuter på Söderstadion och har ägnat senaste halvtimmen åt kommentarerna på fotbollskanalen.se. Lundh och Ekwall imponerades av de gule medan bajrarna lade mest krut på att mobba domare Hansson. I den 95e minuten stöp en kis i straffområdet vilket retat upp men allvarligt talat så var det ett ganska taffligt desperat försök från Hammarby att få poäng i en match där di gule visade att de faktiskt är ett riktigt bra fotbollslag även i år.. Fotboll kan vara kul trots allt.

Vi hade en kul tävling här hemma ikväll. Hitta längsta maskrosen. Lo vann med en som mätte 70 cm.. Hos grannen naturligtvis. ;-)

2 kommentarer:

Kontorsråttan sa...

Oslagbart att dagens föräldrar gör som min mamma gjorde när jag var liten - satte mig och brorsan i bilen och såg till att söndagsutflykten innebar att vi fick se hur det såg ut i Hammarkullen. Stora ögon och förundran - bor inte alla som vi....

Fick väl tyvärr lite av mina åsikter från en kommentar tidigare i veckan bekrätfade igår.

Domarna skall tydligen stå ut med allt:

straff eller inte? Lika illa att Bajen fans skrek på det igår som att di gule skrek på det i matchen mot IFK - OSlagbar (men det kanske är lättare att glömma om man vinner)
Mod att visa ut den stora stjärnan i Barcelona som ger en eftersläng värd namnet - resulterar i en palaver som tar flera minuter i anspråk. Och om jag hade varit domare hade den palavern nog resulterat i både ett och två kort till.

När skall alla fotbollsspelande individer från såväl korpen till La Liga (och inte minst i allsvenskan) sluta tjafsa mot domaren????? Det är rätt trist att se! Fler gula och röda kort för tjat efter domslut!!!

Har inte domaren något ansvar? Givetvis har hela domarkåren det. Dialog innan kring vad som gäller, försåtelse för en reaktion på eget misslyckande från spelaren och glimten i ögat är givetvis viktigt!

Så - nu fick jag vara ilsk en stund!

Och måtte IFK vinna derbyt!

Oslagbar sa...

Tror nog att vissa diskussioner måste få förekomma på plan, det hör liksom till men att jaga domare EFTER matcherna, och tränare dessutom hör definitivt inte till..

I Degerfors handlar det ju dessutom om mordförsök. Bedrövligt. Vad säger Andreas Andersson då? "Jag ska förändra en del." Rakt i näven på de kriminella, de vann, de fick bort tränaren och klubbdirektören tar över och lovar förändring. Lågt..