torsdag, maj 31, 2007

Seger smakar så sällsamt sött!

Matchrapport, Lombardo - Guide 4-2

Så behöver man inte skämmas helt då för faktum är att det var klasskillnad i jämförelse med förra matchen. Jag var ärligt beredd att lägga ner skiten, så illa var det förra matchen men nu är vi på banan igen! Oturligt för alla er som missade att se matchen så blir det vare sig matchbilder i Sportnytt eller TV4-sporten (även om det fanns en tid då Lo trodde att pappas matcher skulle visas på TV), så här gick det till;

Vi var bra, riktigt bra och bjöd i första halvan Guide på en guidad tur i Korpens förlovade land och spred frustration i motståndarnas sinnen. De svarade med äkta korptakter och det var bara en sällsam fysik på Lombarospelarna som hindrade allvarliga skador efter guidernas ansvarslösa kapningar på mittplan. Hur som, Coachens ettnollmål var en frukt av ett enormt spelövertag och t.o.m. de Oslagbara passningarna hittade allt som ofta rätt adress. Framförallt rörde vi oss betydligt mer är tidigare och ville både ha boll, behandla och spela vidare (inte alltid självklart annars..).

I andra halvlek trodde vi nog lite till allmänt att det Stolta målet till 2-0 efter ytterligare ett mönsteranfall, skulle punktera matchen men vi hade också glömt att Blåvitt hade en tung center vid namn BigMama för några år sedan. Han var inget vidare i IFK men hans kusin med nacke och ryggtavla som en tjur spelade i motståndarna och tog nu för sig allt mer i matchen. Eftersom han hade pendelteknik med armarna liknade fjärillsim så hade våra backar svårt att freda sig och Lasses brottargrepp renderade bara i en femminuters utvisning och irritation bland Lombardianerna. Under dessa tunga minuter då lorbardianerna tappade fokus vände matchen och när Lasse väl var inne igen stod det 2-2.

Men det skulle vända igen.

Ett brassemål av SuperMac, bissyskarv mellan benen på målis, och ett distingt avslut av Junior punkterade dock matchen. Starkt av oss, bra spel och för egen del är jag mest nöjd med två klackar, en i stolpen och en som så när friställde Stolt.. Med Ådi flåsandes guiderna i nacken på mitten fick vi också den balans vi saknat tidigare.

Eftersnacket handlade mest om vilken miss som var grövst, Coachens miss vid helt öppet mål i ställningen 2-1 eller Uwes Bartezutkast till en fristående guide före kvitteingen, oavgjort i den matchen men skit samma en dag som denna då Lombardo återfick både spel och självförtroende! Näst match? Torsdag om en vecka.. Vi måste lova att snacka mindre då på plan bara.. :-)

2 kommentarer:

Kontorsråttan sa...

Menar du att även Oslagbar med lagkamrater tillhör gänget som tror att de själva är ofelbara och bara domaren har fel hela tiden?

Hur många gula kort blev det?

Oslagbar sa...

Vi VET att vi har rätt lika ofta som domaren.

Vi gnällde lite mkt under matchen, erkänner..